Jajic hattrickhjälte i Frejs storseger

Dusan Jajic stod för ett spektakulärt hattrick när IK Frej Täby bortabesegrade Gefle IF med hela 5-2 under söndagseftermiddagen.

IK Frej Täby har nu bara en förlust på de sju senaste matcherna efter att laget tog en klar 5-2-seger borta mot Gefle IF. Segerorganisatör var Dusan Jajic som slog till med en trio av vackra mål.

I den elfte minuten inledde mittfältaren, som är inlånad från Hammarby, målskyttet för dagen med att från långt håll skruva in 1-0 i högra krysset.

Gefle svarade med ytterligare två vackra mål och vände på matchen efter halva den första halvleken. Först slog Admir Bajrovic in 1-1 med ett välplacerat direktskott i bortre hörnet, sen var det Jonas Lantto som efter fint kombinationsspel tryckte upp 2-1 i nättaket i friläge.

Domaren avbröt matchen i den 36:e minuten då ett häftigt åskväder drog in över Gävle, men efter ett kortare uppehåll sken solen igen och mötet kunde återupptas.

Det var Frej Täby som uppenbarligen utnyttjade den oväntade pausen bäst, för de gjorde fyra obesevarade mål innan matchen var över.

Jajic kvitterade med en imponerande aktion då han dribblade bort sin motståndare i straffområdet, tog med sig bollen i sidled och tryckte in 2-2 med ett rappt vänsterskott i den 37:e minuten.

Strax innan halvtidsvilan var det Frejs tur att fullborda vändningen. Jakob Glasberg kom gång på gång runt på sin högerkant, och i den 42:a minuten vinklades hans inlägg skickligt in i mål vid den första stolpen av Joakim Runnemo.

Nsima Peter gav IK Frej en buffertledning i den 59:e minuten då han slog in en kvittering från nära håll efter att Mattias Bouvin testat med ett hårt distansskott.

Bara fyra minuter senare kom matchens sista mål då Peter hittde Jajic, som tog med sig bollen några meter innan han med vänsterfoten placerade upp 5-2 i det vänstra krysset.

Reultatet innebär att Gefle ligger kvar på 15:e plats i tabellen medan Frej går förbi både Jönköpings Södra och Norrby IF upp på tionde plats.