”Jobbar hårt och tränar mycket på egen hand”

24 november, 2020 kl 15:21 Degerfors IF rusar mot Allsvenskan. Till sin hjälp har den anrika föreningen, innan novembers början, en trio spelare som tillsammans gjort 41 av lagets totala 57 mål. Johan Bertilsson har två gånger utsetts till Månadens spelare i Superettan den här säsongen. I oktober var det Victor Edvardsens tur.
– Det har flutit på bra den här säsongen, medger Edvardsen till superettan.se.

Victor Edvardsen gjorde under månaden fyra mål och en assist och utsågs med följande motivering till Månadens spelare i hela Superettan i oktober.

Victor Edvardsen är ett ständigt ett hot offensivt. Han är en smart spelare som gör många poäng och gör sina medspelare bättre.

– Det är så klart roligt. Jag kände själv att jag hade gjort en bra månad men det krävs mycket att alla ska tycka att man varit den bäste.

Vad är det som gör att det går så bra för dig i år?

– Jag fick en bra start på säsongen och jag har levt lite på den vågen. Jag får bra stöd från föreningen och alla supportrar. 

– Jag jobbar hårt och tränar mycket eget själv och det har lönat sig.

Ni har en otrolig offensiv i Degerfors där Johan Bertilsson tidigare också utmärkt sig i den här utmärkelsen. 

– Ja, alla i laget har gjort det otroligt bra. Villiam (Dahlström) är också nyttig. Han skapar mycket åt mig och ”Berra” med sina löpningar. Han kommer närmast från Division 2 och jag tror han har gjort 10+10 i år. Det är inte dåligt.

Hur går snacket i bygden nu?

– Det är bra stämning i Degerfors. Går allt som det ska så kan vi lyckas nå Allsvenskan. Det är nervigt, precis som det ska vara. Man får ta lite omvägar runt folk just nu för alla vill stanna och prata. Det gäller att vara kylig.

Som en del av utmärkelsen Månadens spelare så får du 10 000 kronor av Unibet att ge till valfri verksamhet av din förening. Till vad vill du ge dina vinstpengar?

– Degerfors har ett projekt med parasport. Dit vill jag ge hälften av pengarna. Den andra halvan går till Suicide Zero.

Foto: Degerfors IF

Spelordningen för Superettan 2021

14 jan 2021
Spelordningen för Superettan 2021 är fastställd.

discovery+ sänder från försäsongen

14 jan 2021
discovery+ gör en historisk storsatsning på svensk fotboll och visar fler försäsongsmatcher än vad som tidigare någonsin visats under en försäsong.

Eklund: "Revanschsugen och taggad"

11 jan 2021
Falkenbergs FF siktar högt när man gör sig redo för Superettan efter nedflyttningen från Allsvenskan. – Jag känner mig verkligen revanschsugen och taggad, säger lagets tränare Hasse Eklund.

Brage värvar Frodig

10 jan 2021
Målvakten Viktor Frodig lämnar nedflyttade Umeå FC och skriver på för IK Brage. – Det känns fantastiskt skönt att äntligen ha allting klart, säger 23-åringen.

Cajtoft till Norrby

8 jan 2021
Den U21-landslagserfarne målvakten Anton Cajtoft lämnar Jönköpings Södra och har skrivit på för Norrby.

Jildefalk tar över i Jönköpings Södra

6 jan 2021
Jönköpings Södra har presenterat sin nya huvudtränare efter att Andreas Brännström lämnade i mitten av december. Patric Jildefalk tar över rodret på Stadsparksvallen.

Jelecak ny huvudtränare i Akropolis IF

4 jan 2021
Förra årets tabellfemma har gjort klart med en ny huvudtränare. Mirza Jelecak tar över ansvaret i Akropolis.

Dane Ivarsson ny huvudtränare i ÖIS

1 jan 2021
Örgryte IS har gjort klart med en ny tränarduo från Lindome GIF. Dane Ivarsson blir ny huvudtränare och Johan Mattsson blir assisterande tränare. – Det känns jättekul. Det är en ära att få vara här, säger Ivarsson.

Årsplanen för säsongen 2021 klar

22 dec 2020
Datumen för Superettan 2021 är nu fastställda. Ligan startar helgen 10-11 april.

De lämnar elitfotbollen

21 dec 2020
Flera spelare i Superettan lägger skorna på hyllan och avslutar sina elitfotbollskarriärer i vinter.

120 000 kronor från Månadens spelare till klubbarnas verksamhet

21 dec 2020
Varje vinnare av Månadens spelare i Superettan och Allsvenskan får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudpartner Unibet att skänka till valfri verksamhet i klubben. När säsongen nu är över så har 120 000 kronor betalats ut till elitklubbarna.

BILDSPEL: Assistligan 2020

19 dec 2020
Det gjordes 647 mål i Superettan 2020 och målsnittet hamnade på nästan 2.7 mål per match. Här är listan över spelarna som spelade fram till flest av de målen.