Johannesson räddade poäng för Öster

Det såg ut att bli en ny förlust för Öster, men fem minuter in på tilläggstiden höll sig David Johannesson framme och kvitterade IK Brages ledning.

En chansrik första halvlek på Myresjöhus Arena dominerades inledningsvis av gästande IK Brage. Dalmasarna skapade de bästa lägena, men när ledningsmålet väl kom fick man stor hjälp av hemmalaget. Östers Mattias Pavic slarvade utanför eget straffområde och blindpassade bollen rakt in i banan. Där stod Anton Lundin som efter 16 minuter utan problem kunde lämna in sitt femte mål för säsongen.

Innan dagens batalj stod Östers IF utan seger på hemmaplan och motgångarna i offensivt straffområde fortsatte. De rödblå skapade chanser på löpande band, men när den avgörande sparken skulle tas saknades koncentrationen. Avsluten gick i målramen, strax utanför, på försvarsspelare eller rakt i bröstet på Peter Rosendal i Brages mål.

Redan i slutet av den första halvleken såg det ut som att Öster lagt in den typen av slutforcering som ett lag i underläge brukar göra i slutminuterna av en match. Men den höga pressen och det massiva spelövertaget gav inte utdelning och när domaren blåste för pausvila stod det fortfarande 1-0 till gästerna.

Bollövertaget fortsatte efter paus, men spelet blev lite mer tillknäppt. Öster jobbade fram ett par halvchanser under den första kvarten, men återigen saknades den riktiga skärpan framför mål.

Efter vad som kändes som tio supelägen kom utdelningen till slut. Inhopparen Joao Pedro showade och solodribblade sig förbi ett par försvarare innan han tofflade in bollen i mål.

Men glädjen för hemmapubliken i Växjö blev kortvarig. Bara ett par minuter efter kvitteringen höll sig Anton Lundin framme på nytt. Från nära håll placerade han in ledningsmålet för Brage.

Med fem minuter kvar fick Östers Christian Ljungberg hjärnsläpp och sparkade ner en motståndare. Rött kort och viktig kvitteringstid som rann iväg för Öster. Det såg mörkt ut för hemmalaget, men ett glädjevrål skulle till slut skrikas ut över Myresjöhus Arena. Fem minuter in på tilläggstiden kämpade David Johannesson hårt framför mål, fick en tå på bollen och retfullt rullade den in mellan benen på Rosendal.

I slutsekunderna hade Öster ett ledningsmål inne, men det blåstes korrekt av för offside.

2-2 och vars en poäng. Öster ligger på 14:e plats medan IK Brage ligger kvar på den fjärde.