Landskrona BoIS vann klart i händelserikt derby

En målrik matchöppning lade grunden till att Landskrona BoIS kunde bortabesegra Trelleborgs FF under söndagen.

Trelleborgs FF – Landskrona BoIS: 0–3
Inledningen av söndagens Skånederby mellan Trelleborgs FF och Landskrona BoIS kan helt klart klassas som händelserik. När tio minuter av matchen spelats hade gästerna hunnit sätta dit två mål, och däremellen hade hemmalagets Johan Stenmark visats ut. Det första målet stod Melker Jonsson för, och det andra sköt Kofi Fosuhene Asare på utvisningens efterföljande straffspark. Men det var inte klart där. I minut 17 kom också 0–3 via Ousmane Diawara. Därefter blev det dock inte några fler mål den här eftermiddagen. I början av den andra halvleken fick gästernas Samuel Kotto syna det röda kortet – men resultatet 0–3 stod sig hela vägen in i mål.

Västerås SK – Gefle IF: 1–0
Senare på söndagen tog formstarka Västerås SK emot Gefle IF. Där skulle ett mål från mitten av den första halvleken komma att fälla avgörandet. Det var nämligen då Patric Åslund nickade in matchens enda mål. Segern gör att Västerås kliver förbi Utsikten och upp på en förstaplats i tabellen, dock med en match mer spelad då Utsikten spelar först på måndagen.