Landskrona tillbaka i Superettan

Landskrona BoIS och Dalkurd kryssade och efter BoIS seger tidigare i veckan är man tillbaka i den näst högsta serien. Efter förlängning och straffar står det också klart att Trelleborg stannar kvar i Superettan.

Med 2-0 att gå på hade Landskrona BoIS ett fint utgångsläge när man ställdes mot Dalkurd på Studenternas i Uppsala.

Efter 0-0 i paus gav Samuel Holm Dalkurd ledningen i starten av den andra. Men när Filip Olsson, med tio minuter kvar, kvitterade kunde BoIS-spelarna jubla.

På Vångavallen i Trelleborg bjöds vi på ännu mer spänning. Med oss hade vi 1-1 från Grimsta i den första matchen efter en sen TFF-kvittering. 26 minuter in i returmatchen gav Mattias Håkansson hemmalaget ledningen och det såg ut att bli segermålet. Men på tilläggstid i den andra halvleken kvitterade BP:s Alexander Nilsson. En mållös förlängning innebar straffsparkar och där drog TFF det längsta strået, satte sina straffar och säkrade sin plats i Superettan 2021.