Landskrona tog tredje raka segern

Landskrona BoIS vände och vann hemma mot GAIS under lördagen. Det var skåningarnas tredje raka trepoängare.

Landskrona BoIS – GAIS: 2–1
GAIS tog lendingen på Landskrona IP då Mervan Celik tacklade in bollen från nära håll efter en hörna. Men hemmalaget reste sig. Johan Rapps inlägg styrdes i eget mål av en GAIS-spelare i den 24:e minuten, och sju minuter senare var vändingen komplett – Fredrik Ihler avslutade ett mönsteranfall genom att placera in 2–1 nere i vänstra hörnet.

Utsiktens BK – Östersunds FK: 0–0
Östersunds FK kryssade för fjärde matchen i rad när man gästade tabelltoppande Utsiktens BK under lördagen. 0–0 på Bravida Arena innebär att ÖFK nu är obesegrade i åtta raka matcher, varav sex av dem är kryss.

Västerås SK – IK Brage: 0–0
0–0 fick även tabelltvåan Västerås SK nöja sig med då IK Brage försvarade sig väl inför storpubliken på Hitachi Energy Arena. VSK hade de flesta av chanserna men Brage höll nollan för andra matchen i rad.

Gefle IF – Jönköpings Södra: 1–0
Gefle IF studsade tillbaka direkt efter förlusten mot AFC Eskilstuna i den senaste omgången och tog sin fjärde seger på de fem senaste matcherna. Hemma mot Jönköpings Södra dök Anton Lundin upp med ett nytt avgörande mål för Gefle då han nickade in Rafael Yorks känsliga inlägg i den 15:e minuten.

Skövde AIK – Östers IF: 1–2
Östers IF tar över tredjeplatsen i Superettan efter att Jesper Westermark satt båda lagets mål i segern borta mot Skövde AIK. Anfallaren nickade in 1–0 i den 57:e minuten, och efter en kvittering för SAIK – en kanonvolley från Mikael Mörk – lyckades Westermark med en akrobatisk aktion skicka in 2–1 från nära håll i den 78:e minuten.