Landskrona vann Skånederbyt efter straff på tilläggstid

Det blev en dramatisk avslutning på kvällens Skånederby. Efter en väl förvaltad straff på tilläggstid var det Landskrona som gick segrande ur kampen på Olympia.

Helsingborgs IF – Landskrona BoIS: 1-2

Medan Landskrona befann sig i mitten av tabellen inför kvällens derby var Helsingborg i ett något större behov av poäng längre ner i tabellen. Och det skulle bli en tuff kamp om de tre pinnarna. Det var gästande Landskrona som inledde matchens starkast och Jesper Strid gjorde ledningsmålet redan i minut nummer 10. Det såg länge ut som att matchen skulle sluta med ett mål men sent i andra halvlek fick hemmalaget äntligen utdelning av sina forceringsförsök och kvitterade genom inhopparen Amir Al-Hamawi. Och även om det varit hett både på plan och läktare under hela matchens gång skulle dramatiken öka ytterligare när klockan tickade in på tilläggstid. Efter en något klumpig aktion i straffområdet från en HIF-försvarare dömde domaren straff till Landskrona. Adam Egnell förvaltade den väl och fastslog slutresultatet till 1-2. Därmed växer krisen för Helsingborg som fortsatt befinner sig på nedflyttningsplats i tabellen, med en poäng upp till Örgryte på kvalplats.