Målrikt när Västerås tog viktiga poäng

Fem mål och flera vändningar när VSK Fotboll till slut plockade tre viktiga pinnar i jakten på nytt kontrakt. Senare på eftermiddagen tog Öster tre poäng och hakar på i toppen.

Västerås SK – GIF Sundsvall 3-2
Se höjdpunkter.

Vi bjöds på en målrik tillställning på Iver Arena där gästerna var först ut med att hitta målet. Efter lite flipperspel i VSK:s straffområde hamnade bollen framför fötterna på Oliver Berg som tryckte in 1-0.

En halvtimme in i matchen kom kvitteringen när Viktor Prodell stötte in sitt första mål i den grönvita tröjan. Prodell var dock inte nöjd med det utan satte även 2-1 strax innan paus.

I den andra halvleken tog det tio minuter för Giffarna att kvittera. En hörna från höger styrdes oturligt i eget nät av en Västeråsspelare.

Men VSK repade sig snabbt och med en dryg kvart kvar av matchen satte Filip Tronêt 3-2 för hemmalaget och ordnade med det de tre poängen. Viktigt för Västerås i jakten på nytt kontrakt.

Norrby IF – Östers IF 0-2

Det såg länge ut att sluta 0-0 på Borås Arena, men till slut fick gästernas Nicolas Mortensen hål på hemmamålvakten Mergim Krasniqi. Med 13 minuter kvar nådde den danska anfallaren högst på Billy Nordströms vänsterinlägg och skallade in 1-0.

Tio minuter senare fastställde Mortensen slutresultatet till 2-0 efter att han placerat in en ribbretur.

Segern innebär att smålänningarna fortsatt är med i striden om de absoluta topplaceringarna.