Nyheter

Chevron
Mjällbys Jacob Bergström Månadens spelare i maj

Mjällbys Jacob Bergström Månadens spelare i maj

Mjällby AIF:s Jacob Bergström är Månadens spelare i Superettan i maj månad. Anfallaren kan bland annat stoltsera med mål i fyra av fem matcher för tabelltvåan.

Jacob Bergström gjorde under månaden fyra mål när hans Mjällby AIF tog fem raka segrar i Superettan och för det är han Månadens spelare i Superettan. Bergström ligger tvåa i skytteligan i Superettan med sex gjorda mål på tio matcher totalt.

Jacob Bergström får förutom priset också 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores/TV4:s sändningar från Allsvenskan och Superettan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Jurygruppen:
Juryn består av samtliga Superettanklubbars lagkaptener, Filip Brodd (Svenska Spel), Daniel Kristiansson (TV4), Magnus Sundvall (Jönköpingsposten), Jan-Owe Wikström (Hallandsposten), Kristian Bågefeldt (Mittmedia), Philip Trollér (GP) och Göran Bolin (Aftonbladet).

Tidigare vinnare 2019:
April: Astrit Seljmani, Varbergs BoIS