Nominerade till Månadens Spelare och Tränare i september

5 oktober, 2021 kl 13:00 Tre formstarka målskyttar tävlar om priset som Månadens Spelare i Superettan. Samtidigt hittas de nominerade till Månadens Tränare hos GIF Sundsvall, Östers IF och IFK Värnamo.

Nominerade till Månadens Spelare i september:

Ajdin Zeljkovic, Örgryte IS
Zeljkovic tar ett enormt ansvar i Örgrytes offensiv och har allt som oftast varit tungan på vågen för laget under säsongens gång. Den tekniske anfallaren adderade tre nya mål, och en assist, under september månad och toppar nu skytteligan på 13 kassar. 

Linus Hallenius, GIF Sundsvall
Han vann månadens spelare i augusti och har fortsatt på den inslagna vägen även i september. Med tre mål på fyra matcher – inklusive ett segermål på stopptid mot Vasalunds IF – har Linus Hallenius hjälpt GIF Sundsvall till en topplacering inför slutspurten.

Nicolas Mortensen, Östers IF
Mortensen har imponerat under en period där laget dessutom prickat formen. Anfallaren var het i derbysegern mot IFK Värnamo, och även om det inte blev något mål i just den matchen så bidrog han med strutar i segrarna mot både Falkenbergs FF och Helsingborgs IF.

Rösta på din favorit.

SE-MT-nominerade-september

Nominerade till Månadens Tränare i september:

Denis Velic, Östers IF
Öster hittade formen ordentligt under september då man gick obesegrade genom fem matcher. En inledande oavgjord match följdes upp av tre vinster, där derbysegern mot IFK Värnamo och 2–0-viktorian mot Helsingborg sticker ut, innan man avslutade med ett nytt kryss.

Henrik Åhnstrand, GIF Sundsvall
September inleddes med en uddamålsförlust, men sedan har GIF Sundsvall visat moral och ångat på med fyra raka segrar. Bland annat har man klivit förbi toppkonkurrenterna Landskrona BoIS och Trelleborgs FF efter hemmavinster mot skåningarna.

Jonas Thern/Robin Asterhed, IFK Värnamo
IFK Värnamo har kopplat greppet om förstaplatsen i Superettan. Under september vann Jonas Thern och Robin Asterheds lag bland annat Smålandsderbyt mot Jönköpings Södra och bortabesegrade toppkonkurrenten TFF. Allt som allt gav månaden tre segrar, ett kryss och en förlust.

Rösta på din favorit.

Utmärkelserna Månadens Spelare och Månadens tränare i Allsvenskan och Superettan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den spelare eller tränare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare av Månadens spelare och Månadens tränare i respektive liga får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang klubben.

Månadens tränare kommer att utses sju gånger per säsong i vardera liga. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare/lagkaptener samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna genom en omröstning på allsvenskan.se och superettan.se. En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

Blytung stopptidsseger för Brage

17 okt 2021
IK Brage klättrar rejält i tabellen efter söndagens bortaseger mot toppaspirerande Norrby IF.

IFK Värnamo fortsätter vinna

16 okt 2021
Nykomlingen IFK Värnamo plockade en ny trea borta mot GAIS och toppar tabellen med fem omgångar kvar att spela.

Linus Hallenius är Månadens Spelare igen

15 okt 2021
GIF Sundsvalls anfallare Linus Hallenius plockar hem Månadens Spelare i september, vilket gör att han vinner utmärkelsen för andra månaden i rad. – Min form har varit precis som lagets. Vi har varit starka, då är det lättare att skina individuellt, säger Hallenius.

Henrik Åhnstrand är Månadens Tränare

15 okt 2021
GIF Sundsvall har gått som tåget i Superettan, vann fyra av fem matcher i september och är med i toppstriden på allvar. För lagets fina prestation belönas Henrik Åhnstrand med priset som Månadens Tränare.

Delad pott mellan J-Södra och Giffarna

14 okt 2021
GIF Sundsvall skaffar sig luft ned till tredjeplatsen efter 1–1 borta mot Jönköpings Södra under torsdagskvällen.

Simon Johansson tremålshjälte för VSK

5 okt 2021
I jakten på nytt kontrakt plockade Västerås SK tre viktiga poäng hemma mot GAIS. Samtidigt kryssade Trelleborgs FF och Landskrona BoIS i ett hett Skånederby.

Nominerade till Månadens Spelare och Tränare i september

5 okt 2021
Tre formstarka målskyttar tävlar om priset som Månadens Spelare i Superettan. Samtidigt hittas de nominerade till Månadens Tränare hos GIF Sundsvall, Östers IF och IFK Värnamo.

Delad pott mellan botten och toppen

4 okt 2021
Måndagskvällens matcher i Superettan gav en poäng var för Vasalunds IF, IFK Värnamo, IK Brage och Östers IF.

Akropolis drog längsta strået mot AFC

3 okt 2021
Akropolis IF tar tre viktiga poäng i streckstriden efter att Cesar Weilid avgjort söndagens hemmamöte med AFC Eskilstuna.

IFK Värnamo utökar serieledningen

30 sep 2021
Serieledande IFK Värnamo har sex poäng ned till närmsta lag i tabellen efter torsdagskvällens 3–2-seger hemma mot Västerås SK.

Fjärde raka för Sundsvall

29 sep 2021
Publiken var tillbaka på Superettanarenorna och de fick bland annat se ett sprakande Göteborgsderby och ett GIF Sundsvall som tog sin fjärde raka seger.

Förebyggande arbete för framtida publikmatcher

29 sep 2021
Elitfotbollen gör sig redo att öppna upp läktarna på nytt. Parallellt med det läggs ett visst fokus på det förebyggande arbetet att freda samhället mot framtida virus. – Vi har sedan i somras ett samarbete med Pandemifonden som främjar kunskap och forskning och som förhoppningsvis bidrar till att vi aldrig hamnar i den här situationen igen, säger Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.