Norrby tillbaka på vinnarspåret

Robin Strömberg, Ricky Yarsuvat och Abdelrahman Saidi gjorde målen för västgötarna när tabelljumbon Öster besegrades med 3-1 på Borås Arena.

Norrby var ett av flera lag som för många överraskade positivt under vårsäsongen. Man gick till sommaruppehåll med känning på topplaceringarna, men i omstarten åkte man på två raka förluster.

Först var det Halmstads BK som besegrade boråsarna och i omgången efter var GAIS för starka på Gamla Ullevi.

Idag kom dock höstsäsongens första seger för Norrby IF när Östers IF besökte Borås Arena.

Robin Strömberg gav de blå ledningen strax innan halvtidsvilan och när Ricky Yarsuvat, strax efter paus, gjorde 2-0 kändes segern säkrad. Abdelrahman Saidi hade sen show innan han ökade på till 3-0 efter 68 minuter.

Öster reducerade innan matchen var slut, men smålänningarna ligger kvar på jumboplatsen i tabellen och något måste hända för de rödblå.

Syrianska gästade Gamla Ullevi och GAIS och lyckades knipa med sig de tre poängen efter att Andrew Stadler gjort matchens enda mål.

I slutminuterna i toppmötet mellan IK Brage och Mjällby AIF fick gästerna straff. Mohanad Jeahze tryckte in bollen till 2-1 för Mjällby och säkrade tre pinnar. Mjällby är, med en match mer spelad, bara två poäng efter serieledande Varbergs BoIS.

Även Trelleborgs FF fick fira seger efter att Salif Camara Jönsson gjort matchens enda mål i mötet med IK Frej Täby.

Kvällsmatchen spelades i Jönköping mellan hemmalaget J-Södra och Degerfors IF. Gästerna tog ledningen med 1-0 genom Marcus Astvald i den första halvleken. I den andra kvitterade hemmalagets Daryl Smylie och med tio minuter kvar fick man en gyllene chans att avgöra. Men Edin Hamidovic brände en straffspark och matchen slutade oavgjort på ett.