Norrby vände tvåmålsunderläge till seger mot Frej

IK Frej Täby spurtade upp i en tidig 2-0-ledning på Borås Arena, men Norrby IF kämpade sig tillbaka och vann till slut en händelserik match med 3-2.

Roberth Björknesjö gjorde sin sista match som tränare för IK Frej Täby under söndagen, innan nytt uppdrag väntar som manager i IF Brommapojkarna.

På Borås Arena fick han se sitt lag gå upp i en tidig 2-0-ledning mot Norrby IF efter att Joakim Runnemo rullat in en straff i den fjärde minuten och Mattias Bouvin stött in ett lågt högerinlägg i nät fem minuter senare.

Men det skulle inte sluta lika lyckligt som det började för Frej. Målfarlige mittfältaren Nicklas Savolainen skickade upp en 2-1-reducering i vänstra krysset med ett långskott i den 35:e minuten och vips så var det match igen.

Kort efter halvtidspausen fick Dusan Jajic ett ypperligt läge att återställa Frejs tvåmålsledning, men när han frispelades i vänsterposition i straffområdet lade han avslutet över ribban – en av många missade målchanser från båda lagen i den andra halvleken.

Men det skulle bli två mål också. Bara minuten efter Jajics jätteläge fick Ricky Yarsuvat en djupledsboll, rundade målvakten och lade in kvitteringen till 2-2.

Bara ett par minuter efter det radade Frej Täby upp målchanser, som bland annat resulterade i en ribbträff och en sen jätteräddning av Mergim Krasniqi i hemmamålet.

Båda lagen utbytte lägen, men den enda med siktet rätt inställt vad Abdelrahman Saidi i Norrby; han stötte nämligen in 3-2 på Kardo Asos låga högerinspel i den 71:a minuten och hemmalagets vändning var därmed fullbordad.

Luca Gerbino Polo åkte på sitt andra gula kort då han slängde sig efter en lös boll i målområdet i slutminuterna och Frej fick därmed avsluta matchen med tio man på planen. Det gjorde det enklare för Norrby som höll undan och går förbi Frej Täby upp i tabellen i och med dagens trepoängare.