Oavgjort i Norrlandsderbyt

Östersunds FK åkte på en tidig utvisning, men lyckades ändå komma tillbaka och fixa 1–1 mot GIF Sundsvall.

Östersunds FK – GIF Sundsvall: 1–1
Efter att Cesar Weilid visats ut i den 22:a minuten och Paya Pichkah skickat in 1–0 i bortre krysset för GIF Sundsvall i den 29:e minuten så var uppförsbacken brant för hemmalaget Östersunds FK. Men ÖFK kom ut med ny energi i andra halvlek och kvitterade direkt när Malcolm Stolt dundrade in 1–1 från distans. Hemmalaget hade sedan de vassaste chanserna att vinna matchen, men Norrlandsderbyt slutade oavgjort.

Östers IF – Jönköpings Södra: 4–0
Östers IF håller fast i tredjeplatsen efter en klar hemmaseger i Smålandsderbyt mot tabellfemman Jönköpings Södra. Adam Bergmark Wiberg satte 1–0 voa en bortaspelare tidigt i matchen, och precis innan halvtid ökade Vladimir Rodic på till 2–0. Tio minuter in på den andra halvleken kom trean då Runar Sigurgeirsson kastade sig fram och nickade in Daniel Ljungs precisa högerinlägg. Bergmark Wiberg blev sedan tvåmålsskytt då han satte spiken i kistan med sitt 4–0-mål med 20 minuter kvar att spela.

Örgryte IS – IK Brage: 1–1
Jacob Stensson gav Brage en drömstart på Gamla Ullevi då hans låga långskott gick in i Örgryte-målets högra hörn i den nionde minuten. Hemmalaget skulle dock komma ikapp innan halvtidsvilan. Noa Christofferssons skott från straffområdesgränsen styrde på en bortaspelare och gick hela vägen in i mål. Inga fler mål föll i Göteborg idag och matchen slutade oavgjort.