ÖIS närmar sig toppen efter ny seger

ÖIS slog Ljungskile med 4-0 i Göteborg

Örgryte IS – Ljungskile SK 4-0
Se höjdpunkter.

Hemma på Gamla Ullevi rivstartade Örgryte och Danny Ervik klippte in 1-0 från distans efter 13 minuter. Sju minuter senare serverade Arvid Brorsson, med en elegant djupledsboll, Adam Bergmark Wiberg som satte tvåan. Ljungskile hade inte mycket att sätta emot, men lyckades freda målet resten av halvleken.

Men när Ailton satte 3-0 i starten av den andra var hoppet ute för LSK. Man försökte ösa på framåt och lyfta långt, men lyckades inte få in bollen i mål. Bäst chans, från straffpunkten, fick Jesper Westermark, men Fredrik Andersson i ÖIS-målet räddade elvameterssparken.

Istället satte Anton Andreasson ÖIS fjärde med en frispark 13 minuter från slutet.

Akropolis IF – Östers IF 2-2

Nikola Vasic satte 1-0 från straffpunkten efter 25 minuter och den ledningen ökades på för hemmalaget när bollen via Österspelare hamnade i gästernas mål tolv minuter senare.

Strax innan pausvilan bjöd hemmalaget tillbaka och satte en boll i eget nät som betydde Österreducering. En kvart från slutet kom sedan kvitteringen för gästerna när lagets specielle måslkytt den senaste tiden, Petar Petrovic, på nytt hittade nätet.

Dalkurd FF – Umeå FC 0-0

På Studenternas lyckades inget av lagen hitta målet i det spännande kvalstrecksmötet, trots flera fina målchanser åt vardera håll.

Trelleborgs FF – IK Brage 0-1

Redan i den första minuten satte Seth Hallberg 1-0 för gästande Brage på Vångavallen. I en fortsatt jämn tillställning höll målvakterna tätt resterande 90 minuter och Brage åker hem till Borlänge med tre poäng.