Öis vände och vann mot BP

Trots tidigt underläge lyckades Örgryte vända och vinna med 3–2 hemma mot BP efter mål av David Engström, Gustav Ludwigson och Daniel Paulson.

Det blev en fartfylld inledning på Gamla Ullevi när Örgryte och Brommapojkarna drabbade samman under lördagseftermiddagen. Redan i den sjunde matchminuten spräcktes målnollan, men till hemmasupportrarnas förtret var det gästande BP som tog ledningen.

Oskar Fallenius utnyttjade den enorma ytan som uppstod efter en Öis-hörna – BP-spelaren fick ett friläge i höjd med mittlinjen och placerade kyligt in ledningsmålet bakom en chanslös Fredrik Andersson.

Örgryte skulle dock replikera snabbt – bara fyra minuter efter Fallenius mål nådde en omarkerad David Engström högst på en hörna och nickade in kvitteringsmålet.

I den 59:e minuten såg Gustav Ludwigson till att återta ledningen för Öis genom sitt tolfte mål för säsongen. 3–1 kom sedan avslutningsvis genom inhoppande Daniel Paulson i den 88:e minuten.

BP reducerade genom Liliu i den 92:a minuten, men kom inte närmare än så.

Öis hakar med segern på topplagen Mjällby, Jönköpings Södra, Varbergs BoIS och Brage.