Öster i förarsätet efter seger mot Malmö

Östers IF kliver upp på sex poäng i grupp 3 efter att laget besegrat Malmö FF med 2-1 i Tipshallen. Derbyt mellan GAIS och IFK Göteborg avbröts och återupptas imorgon utan publik.

Östers IF blev det tredje Superettan-laget att toppa sin grupp i Svenska Cupen inför den avslutande gruppspelsomgången efter att man besegrat Malmö FF hemma i Växjö.

Efter en mållös första halvlek petade Dragan Kapcevic in 1-0 för hemmalaget kort efter halvtidsvilan. Det tog dock bara ett par minuter innan Marcus Antonsson kvitterade på straff och MFF var tillbaka i matchen.

I 89:e minuten tråcklade sig sedan Stefan Karlsson in i straffområdet från högerkanten och serverade unge Gustav Ahrn som slog in matchavgörande 2-1 för hemmalaget.

Det räcker nu med ett kryss för Öster i den avslutande matchen mot Degerfors IF för att man ska gå vidare till kvartsfinal i Svenska Cupen.

Under kvällen möttes även GAIS och IFK Göteborg på Bravida Arena. Matchen avbröts i den andra halvleken vid ställningen 0-0 på grund av pyroteknik och kommer att spelas klart imorgon utan publik.