Öster och Brage vann i målrika matcher

Öster spelade ut Landskrona och Brage vann på ett snöigt Domnarsvallen mot Örebro.

Landskrona BoIS — Östers IF

På Landskrona IP tog Landskrona BoIS mot Östers IF. Gästerna startade starkast och kunde ta ledningen genom dansken Marc Rochester Sørensen efter ett lågt inlägg som han enkelt kunde raka in. 1-0 stod halvleken ut.

Kvitteringen skulle komma från hemmalaget genom Eric Pärsson som gjorde 1-1 för sitt Landskrona BoIS. Men det var bortalagets match då man kort efter kvitteringsmålet skulle ta ledningen igen genom Isak Magnusson efter att man rullat ut hemmalaget ordentligt.

Landskrona tryckte på för en kvittering, men istället skulle Öster avgöra på tillägstid genom Dzenis Kozica.

Matchen slutade 3-1 och Öster har fått en drömstart i Superettan.

IK Brage — Örebro SK

Matchen mellan IK Brage och Örebro SK fick till en början skjutas upp en timme efter att Borlänge drabbats av ett snöoväder. När matchen blåstes igång var det hemmalaget också det lag som hanterade förutsättningarna bäst och kunde genom Anton Lundin ta ledningen med 1-0 efter nio minuters spel. Bara fyra minuter senare kunde man uttöka ledningen genom Joakim Persson. Örebro som åkte ur Allsvenskan 2021 fick oneklingen blytung inledning på sin första match i Superettan för säsongen och det skulle bli värre. I den 24 minuten gjorde Michael Alexander Zetterström 3-0 och dominansen var total från Borlängelaget.

3-0 blev även slutresultatet.