Prekovic räddade poäng till Öster på tilläggstid mot VSK

I toppmötet mellan Öster och VSK blev det delad pott efter ett målvaktsmål på övertid. Samtidigt vann Landskrona borta mot J-Södra.

Östers IF – Västerås SK 2-2

Ett laddat toppmöte mellan tabelltvåan Västerås och fyran Öster gick avstapeln på Visma Arena på måndagskvällen. Fem poäng skiljde de båda åt inför matchen. Det var gästerna som startade matchen starkast. Max Larsson spräckte nollan för VSK i den 30:e minuten. I andra halvlek utökade Ibrahim Diabate ledningen till 2-0 och det såg bra ut för de grönvita. Men bara två minuter senare hade hemmalaget kvitterat genom Niklas Söderberg. Det såg länge ut att sluta 1-2 till gästerna men i den 97:e minuten satsade Öster allt man hade framåt på en hörna, målvakten Miloje Prekovic kom upp högt och satte kvitteringsmålet med pannan. Det oavgjorda resultatet innebär att VSK blir kvar på en andraplats i tabellen med Öster återigen klättrar upp på kvalplatsen, förbi GAIS.

Jönköpings Södra – Landskrona BoIS 1-2

På Stadsparksvallen tog Landskrona BoIS sin fjärde raka vinst mot J-Södra. Men det var hemmalaget som öppnade starkast och gjorde matchens första mål i den 12:e minuten genom Teylor Silverholt. Och även om Landskrona jobbade sig in i matchen och hade en stor del av bollinnehavet dröjde det till minut 50 innan kvitteringen kom. Det var Ousmane Diawara som slog till med ett långskott och gjorde 1-1 till bortalaget. Det gav energi och bara nio minuter senare tog de över ledningen genom Robin Dzabic. Det resultatet stod sig matchen ut och de tre poängen som Landskrona tar med sig hem till Skåne är viktiga för att de ska ha fortsatt chans på att spela om kvalplatsen. J-Södra däremot befinner sig precis ovanför det negativa kvalstrecket tack vare målskillnad.