Säker seger för Västerås – lämnar bottenstriden

Västerås SK har inlett sin Superettan-session på ett ojämnt sätt. I dagens möte med IK Frej Täby tog man en säker 2-0–seger.

Redan efter elva minuter tog hemmalaget ledningen när en lång, svepande passning nådde fram till en djupledslöpande Filip Tronet. Tronet löpte i från försvararna och placerade fint in ledningsmålet bakom Jonas Olsson.

De grönvita fortsatte trycka på framåt, men skärpan framför mål saknades. Gästande IK Frej Täby tog sig också fram till lägen, men lyckades inte överlista Anton Fagerström i hemmamålet.

I den andra halvleken fick de drygt 1 500 åskådarna jubla igen. I en tilltrasslad situation där flera spelare hoppade och kämpade längs mållinjen hamnade bollen till slut bakom Olsson i Frejs mål. Det skrevs till slut som självmål.

Efter 2-0–målet öste VSK på för fler mål, men Fagerström höll nere siffrorna och Västerås säkrade sin andra hemmaseger för säsongen.

I Trelleborg slutade mötet mellan Trelleborgs FF och Degerfors mållöst. På Grimsta såg det länge ut som att Mjällby skulle ta tre pinnar i mötet med BP. Men en sen kvittering för BP räddade en poäng. BP är dock kvar på sistaplatsen i tabellen, medan Mjällby tog sig en poäng närmre serieledande Varbergs BoIS.