Sen kvittering gav Utsikten en poäng

På måndagskvällen tog Brage tre poäng hemma medan kvällens två andra matcher slutade oavgjort.

Utsiktens BK – AFC Eskilstuna 1-1

Med fem raka matcher utan vinst har Utsikten en knackig period bakom sig. Samtidigt kämpar måndagskvällens motståndare, AFC Eskilstuna, för viktiga poäng i nedre delen av tabellen. Och det var också gästerna i orange som tog ledningen i första halvlek. I den tionde minuten blåste domaren straff och fram till straffpunkten klev Marcelo Palomino för att ge Eskilstuna ledningen med 1-0. Tabelltvåan Kiken hade det fortsatt kämpigt att skapa riktigt vassa lägen framåt och fick gå till halvtidsvila i underläge. Det såg länge ut som att Eskilstuna skulle få ta med sig alla tre poäng hem, men i den 85:e minuten kvitterade Erik Gunnarsson och säkrade en poäng för hemmalaget som behåller sin andraplats i tabellen men jagas av ett formstarkt GAIS på tredjeplatsen.

IK Brage – Skövde AIK 3-2

I en inledningsvis jämn kamp var det hemmalaget Brage som var strået vassare i mötet med Skövde AIK. Båda lagen skapade chanser men det var de grönklädda som gjorde matchens första mål genom Emil Tot Wikström. Gästande Skövde lyckades kvittera genom en kreativ lobb av Isak Bjerkebo men innan första halvlek var över hade Brage tagit ledningen återigen, denna gång genom Jacob Stensson. I andra halvlek var det fortsatt grönt övertag och när Jacob Stensson slog till igen i den 52:e minuten utökade han ledningen till 3-1. Skövde gjorde flera försök för att forcera framåt och utdelningen skulle komma, men inte förrän i minut 90 genom Darrell Kamdem Tibell. Närmare än så kom man således inte utan Brage kunde behålla alla tre poäng hemma i Borlänge och skapa ett större avstånd ner till kvalplatserna.

Jönköpings Södra – Östersunds FK 1-1

Tabellelvan J-Södra fick en tuff start i måndagskvällens möte mot ÖFK hemma på Stadsparksvallen. Efter fyra minuter ledde en slarvig bakåtpass till att bollen går in i eget mål och Östersund gick upp i ledningen med 1-0. Men även om det var hemmalaget som hade störst bollinnehav lyckades de inte skapa de riktigt farliga lägena och kvitteringen uteblev. I andra halvlek var målchanserna fler och vassare och i den 86:e minuten kom också kvitteringen. På en hörna var det Alexander Berntsson som nådde högst och satte 1-1 med pannan. Den delade potten innebär att J-Södra nu har tre poäng ner till de negativa kvalplatserna.