Sen straffkvittering av ÖIS mot Degerfors

Degerfors IF var på väg att haka på i kampen om uppflyttningsplatserna, men en sen kvittering av Örgryte IS gör att tisdagens möte mellan lagen slutar 1–1.

Både sjätteplacerade Örgryte IS och tabellfemman Degerfors IF hade möjligheten att ge sig själva en teoretisk chans att hänga med i kampen om topplaceringarna i Superettan, men tisdagskvällens kryss mellan lagen gör att toppstriden verkar stå mellan de fyra översta lagen.

Gästande Degerfors fick in 1–0 på Gamla Ullevi då Erik Björndahl i den 19.e minuten nickade in sitt 17:e mål för säsongen, med det delar han skytteligaledningen tillsammans med Halmstads BK:s Rasmus Wiedesheim-Paul.

Marcus Astvald fick inte bara en utan två gyllene möjligheter att utöka Rödvitts ledning i den andra halvleken, men anfallarens dubbelchans räddades spektakulärt av Fredrik Andersson i hemmamålet, som till slut styrde bollen till hörna med axeln.

– Den andra räddningen är helt sinnessjuk, det är sånt man bara ser på FIFA, kommenterade Astvald i C More efter slutsignalen.

Örgryte hittade till farligare och farligare målchanser i matchen och jobbade till sist till sig en straffspark på stopptid. Mittbacken David Engström klev fram och satte säkert 1–1 lågt till vänster, vilket innebar delad pott på Gamla Ullevi ikväll.