Sena avgöranden i både Helsingborg och Borlänge

Det blev idel hemmasegrar under fredagskvällen. Det stod klart efter sena avgöranden på både Olympia och Borlänge Energi Arena.

Helsingborgs IF – AFC Eskilstuna: 1–0
På fredagen inleddes en ny Superettan-omgång och på Olympia tog Helsingborgs IF emot AFC Eskilstuna. Hemmalaget fajtas för överlevnad – och såg ut att få med sig en poäng från den här kvällen. Men istället blev det tre. Amin Al-Hamawi klev fram i den femte tilläggsminuten och sköt segern till Helsingborgs IF.

IK Brage – Örebro SK: 2–1
Även på Borlänge Energi Arena skulle ett sent avgörande sätta prägeln den här aftonen. Dessutom kom samtliga kvällens tre mål till i slutet av matchen. Först var det Örebro SK och Kalle Holmberg som satte dit 0–1 i minut 79. Drygt fem minuter senare kvitterade Kevin Appiah Nyarko – ett mål som såg ut att bli matchens sista. Men i den femte tilläggsminuten sköt Seth Hellberg in avgörande 2–1.