Sena mål avgjorde för ÖIS mot Öster

Lördagens i Superettan gav segrar för Örgryte IS, Mjällby AIF, Syrianska FC och IK Brage.

Örgryte IS avslutade vårsäsongen bra och inledde andra delen av seriespelet med en 2-0-seger hemma mot Östers IF.

Men segern satt långt inne. Först i den 81:a minuten kunde Simon Nilsson lägga in 1-0, och ännu senare satte nickstarke David Engström 2-0 på hörna.

Syrianska FC tog tre tunga poäng borta mot Trelleborgs FF under lördagseftermiddagen. 1-0 prickade Ammar Ahmed in på straff för gästerna efter att Beneyam Demte fällts i samband med en kort hörna.

Erik Andersson kvitterade med en kylig frilägeschipp för TFF men Demte fick sista ordet i matchen då han högg på en lös boll i straffområdet och slog in 2-1 i den 73:e minuten.

Bortaseger med 2-1 var gångbart även i Täby idag, där hemmalaget IK Frej Täby fick se sig besegrade av högtflygande Mjällby AIF.

Efter en mållös första halvlek gav Bubacarr Jobe gästerna ledningen i inledningen av den andra. Marcus Degerlund placerade in 1-1 med skallen via ribban, men Amer Eriksson Ibragic avslutade en trippelchans med att sätta matchavgörande 2-1 för MAIF i minut 77.

Dagens sena match spelades mellan IK Brage och IF Brommapojkarna på Domnarvsvallen. Efter att Isac Lidberg gett BP ledningen vände hemmalaget till en 3-1-seger.

Christian Kouakou kvitterade på en omställning, Bjarni Antonsson prickade in 2-1 efter hörna och Kouakou satte sedan 3-1 på straff.