Sköld: "Förhoppningsvis kan jag visa att jag är värd ett nytt kontrakt"

25 mars, 2020 kl 15:55 När Victor Sköld vann Superettans skytteliga 2013 såg framtiden ljus ut. Efter ett par tuffa år i bland annat IFK Göteborg och Örebro SK valde han att återvända till Superettan inför fjolårssäsongen. Under sin förre tränare, Thomas Askebrand, skulle karriären ta ny fart i Örgryte IS. Men en korsbandsskada förstörde säsongen 2019 och nu är läget osäkert för Sköld.

Anfallaren från Alingsås inledde fjolårets seriespel på bästa sätt. Med tre mål på de fyra omgångarna verkade det som att han hittat tillbaka till formen. Men i den första halvlekens slutskede i hemmamatchen mot Varbergs BoIS i maj var olyckan framme. Korsbandet gick av och säsongen var över.

Det har snart gått ett år sedan dess och Victor Sköld har kämpat på med sin rehab. Han har närmat sig formen och hade precis börjat springa ordentligt och träna med boll när coronaviruset lamslog världen och Fotbollssverige. I början av året skrev 31-åringen på ett korttidskontrakt med ÖIS och nu är det mycket som är oklart.

– Jag har ett korttidskontrakt efter som jag varit skadad och vi inte har vetat hur länge jag blir borta eller hur lång tid det tar innan jag kommer i form. Kontraktet gäller till och med den sista april så det här är inte roligt alls, säger han.

Hur tacklar du den situationen?

– ÖIS har sagt att jag är välkommen att träna med dem efter att kontraktet gått ut. De ser till att jag får matcher också, men det finns ju ingen ekonomi för ett kontrakt. Och de kan ju inte ge några klara besked eftersom de aldrig varit i den här situationen innan. Och det förstår jag ju helt och hållet. Så jag får bara bita ihop och fortsätta med min rehabträning.

Hur långt är du från matchform?

– Jag är långt fram i rehaben och är igång med fotboll. Det fattas lite, men jag är nästan helt återställd. Jag får försöka se det positiva i att jag iallafall inte missar några matcher och att jag förhoppningsvis är helt frisk och fräsch till seriestart. Förhoppningsvis kan jag visa att jag är värd ett nytt kontrakt.

Ni har tagit ledigt ett par veckor nu?

– Yes, vi är inne i en period av 16 dagars ledighet och ska ses igen efter det och så får vi se hur allt ligger till. Eftersom jag är skadad så måste jag rehaba och det enda jag missar är ju träningen med laget. Men jag fortsätter ju under uppehållet. I vanliga fall, om jag är frisk, brukar jag utnyttja ledigheten till att åka utomlands, men det går ju inte nu heller. Men allt är oklart. Vi vet ju inte ens om vi är tillbaka efter 16 dagar. Men vi hoppas såklart att det är möjligt att dra igång säsongen i juni.

Hur är det att vara ledig den här tiden på året, när det i vanliga fall är fullt fokus på säsongsstart?

– På ett personligt och fotbollsmässigt plan blir jag irriterad att vi får ledigt nu, precis när jag börjat med boll och kommit igång att löpa ordentligt. Men jag förstår såklart varför. Men jag får försöka tänka på det positiva i att jag faktiskt kan komma tillbaka helt frisk istället. Det är bara att köra på. Jag har egentligen inget val.

FOTO: Bildbyrån

Fransson: "Jag har alltid varit öisare"

8 apr 2020
Örgryte IS-supportern Kevin Fransson är tillbaka på ÖIS-gården. Efter ett halvår i italienska Parma är den 19-årige högerbacken redo att ta Superettan med storm. – Nu har jag haft min läroperiod. Det är dags att utmana, säger han i en intervju med Unicoach.

Elitfotbollsklubbar ställer upp för samhället

7 apr 2020
Coronaviruset påverkar hela befolkningen och många människor är sjuka eller är utsatta på annat sätt. Elitfotbollsklubbarna gör vad de kan för att ta ansvar för samhället.

Manns tillbaka i Eskilstuna: "Passade mig"

4 apr 2020
Uppväxt i Eskilstuna, men elitkarriären har spenderats på andra platser. Nu är Jesper Manns redo för första säsongen med AFC i hemstaden. – Jag ser fram emot det, säger ytterbacken.

Elitfotbollen står fast vid tidigare rekommendationer

3 apr 2020
Under ett extrainsatt klubbchefsmöte bestämde klubbarna i Allsvenskan och Superettan att de står kvar vid tidigare rekommendationer. Det innebär att det är upp till varje klubb att i samråd med sin motståndare spela träningsmatch utan publik. – Vi konstaterar att vår inställning är densamma som förut, det vill säga att varje klubb avgör själv hur de vill göra när det gäller träningsmatcher, säger Mats Enquist, Generalsekreterare Svensk Elitfotboll.

Boman: "Vi får göra det bästa av situationen"

2 apr 2020
Halmstads BK:s Mikael Boman försöker ha en optimistisk syn på den fördröjda säsongsstarten. – Vi får göra det bästa av det och förlänga försäsongen lite, säger anfallaren.

Fredagsunderhållningen som förenar Degerfors

1 apr 2020
Svenska fotbollsklubbar kraftsamlar, korttidspermitterar och försöker dra in pengar för att säkra en framtid. Degerfors IF är inget undantag, men här har man tagit ett lite annorlunda grepp. Varje fredag möts klubbprofiler i en livesänd frågesport. ”En lågbudgetproduktion av sällan skådat slag”, berättar Victor Lundmark, kommunikationsansvarig i klubben.

Lista: Övergångar vintern 2020

27 mar 2020
Här är en sammanställning av de övergångar som hittills skett inför säsongen i Superettan. Vinterns övergångsperiod avslutas 31 mars.

Sköld: "Förhoppningsvis kan jag visa att jag är värd ett nytt kontrakt"

25 mar 2020
När Victor Sköld vann Superettans skytteliga 2013 såg framtiden ljus ut. Efter ett par tuffa år i bland annat IFK Göteborg och Örebro SK valde han att återvända till Superettan inför fjolårssäsongen. Under sin förre tränare, Thomas Askebrand, skulle karriären ta ny fart i Örgryte IS. Men en korsbandsskada förstörde säsongen 2019 och nu är läget osäkert för Sköld.

Sportchefen Miljanovic lämnar AFC

25 mar 2020
AFC Eskilstunas sportchef Nemanja Miljanovic lämnar klubben. Anledningen är att han vill satsa på sin egen tränarkarriär. – Jag vill tacka föreningen för den här tiden och jag är tacksam för att man godtar mitt önskemål om att få lämna, säger Miljanovic.

Dubbla nyförvärv till Dalkurd

24 mar 2020
Förra årets tabellåtta har plockat in två nya spelare. Henry Offia kommer in från IK Sirius och Arash Motaraghebjafarpour plockas in från samarbetsföreningen Uppsala-Kurd.

Askebrand försöker alltid hitta något positivt

21 mar 2020
Thomas Askebrand lämnade Örgryte IS efter lagets sjundeplats i Superettan i fjol. Nu är han huvudtränare i seriekollegan Västerås SK och har precis som övriga fotbollsmänniskor fått anpassa sig till en helt ny vardag i rådande virustider.

Seriestart skjuts på framtiden

19 mar 2020
Det är nu formellt beslutat att starten av Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Superettan och Elitettan är uppskjuten. Beslutet är fattat i enlighet med de målsättningar som Svensk Elitfotboll (SEF) och Elitfotboll Dam (EFD) på respektive håll enades om under onsdagen, vilket skulle innebära start för de olika serierna i slutet av maj eller i början av juni.