Sköld: "Förhoppningsvis kan jag visa att jag är värd ett nytt kontrakt"

25 mars, 2020 kl 15:55 När Victor Sköld vann Superettans skytteliga 2013 såg framtiden ljus ut. Efter ett par tuffa år i bland annat IFK Göteborg och Örebro SK valde han att återvända till Superettan inför fjolårssäsongen. Under sin förre tränare, Thomas Askebrand, skulle karriären ta ny fart i Örgryte IS. Men en korsbandsskada förstörde säsongen 2019 och nu är läget osäkert för Sköld.

Anfallaren från Alingsås inledde fjolårets seriespel på bästa sätt. Med tre mål på de fyra omgångarna verkade det som att han hittat tillbaka till formen. Men i den första halvlekens slutskede i hemmamatchen mot Varbergs BoIS i maj var olyckan framme. Korsbandet gick av och säsongen var över.

Det har snart gått ett år sedan dess och Victor Sköld har kämpat på med sin rehab. Han har närmat sig formen och hade precis börjat springa ordentligt och träna med boll när coronaviruset lamslog världen och Fotbollssverige. I början av året skrev 31-åringen på ett korttidskontrakt med ÖIS och nu är det mycket som är oklart.

– Jag har ett korttidskontrakt efter som jag varit skadad och vi inte har vetat hur länge jag blir borta eller hur lång tid det tar innan jag kommer i form. Kontraktet gäller till och med den sista april så det här är inte roligt alls, säger han.

Hur tacklar du den situationen?

– ÖIS har sagt att jag är välkommen att träna med dem efter att kontraktet gått ut. De ser till att jag får matcher också, men det finns ju ingen ekonomi för ett kontrakt. Och de kan ju inte ge några klara besked eftersom de aldrig varit i den här situationen innan. Och det förstår jag ju helt och hållet. Så jag får bara bita ihop och fortsätta med min rehabträning.

Hur långt är du från matchform?

– Jag är långt fram i rehaben och är igång med fotboll. Det fattas lite, men jag är nästan helt återställd. Jag får försöka se det positiva i att jag iallafall inte missar några matcher och att jag förhoppningsvis är helt frisk och fräsch till seriestart. Förhoppningsvis kan jag visa att jag är värd ett nytt kontrakt.

Ni har tagit ledigt ett par veckor nu?

– Yes, vi är inne i en period av 16 dagars ledighet och ska ses igen efter det och så får vi se hur allt ligger till. Eftersom jag är skadad så måste jag rehaba och det enda jag missar är ju träningen med laget. Men jag fortsätter ju under uppehållet. I vanliga fall, om jag är frisk, brukar jag utnyttja ledigheten till att åka utomlands, men det går ju inte nu heller. Men allt är oklart. Vi vet ju inte ens om vi är tillbaka efter 16 dagar. Men vi hoppas såklart att det är möjligt att dra igång säsongen i juni.

Hur är det att vara ledig den här tiden på året, när det i vanliga fall är fullt fokus på säsongsstart?

– På ett personligt och fotbollsmässigt plan blir jag irriterad att vi får ledigt nu, precis när jag börjat med boll och kommit igång att löpa ordentligt. Men jag förstår såklart varför. Men jag får försöka tänka på det positiva i att jag faktiskt kan komma tillbaka helt frisk istället. Det är bara att köra på. Jag har egentligen inget val.

FOTO: Bildbyrån

Kandidaterna till Månadens spelare i juli

5 aug 2020
En spelare är finalist för andra gången på raken. Övriga tillhör klubben som klivit upp i serieledning under den senaste månaden. Här är juli månads kandidater till utmärkelsen Månadens spelare i Superettan.

Carlén: "Vi har verkligen träffat rätt"

4 aug 2020
Ifjol slängde Degerfors IF in Adam Carlén i Superettans hetluft för första gången, och succén var omedelbar. Men med det har också de egna kraven och förväntningarna ökat. – Jag har ju känt att jag måste visa att det inte var någon engångsgrej utan att jag håller på den här nivån hela tiden, säger mittfältaren.

Bortaseger för Dalkurd mot Umeå

3 aug 2020
Kerfala Cissoko och Patriot Sejdiu gjorde målen för Dalkurd FF när man bortabesegrade Umeå FC med 2–1. Kvällen slutade även med hemmavinster för IK Brage och Örgryte IS.

J Södra vann i Borås

2 aug 2020
Hemmalaget Norrby tog ledningen, men Jönköpings Södra kom tillbaka och vann till slut med 2-1. I dagens andra match kryssade Akropolis och GAIS.

Degerfors fortsätter vinna

1 aug 2020
Toppmötet i Sundsvall mellan hemmalaget GIF Sundsvall och gästande Degerfors slutade med storseger för gästerna. I dagens andra två matcher delade lagen på poängen.

Kryss efter sena kvitteringar

30 jul 2020
Båda kvällens matcher slutade oavgjort. I båda bataljerna kvitterades det i matchens slutminuter.

Nya segrar för Halmstad och Degerfors

29 jul 2020
Degerfors IF och Halmstads BK tog tre nya poäng och fortsätter sin fina start på säsongen.

Norrby slog VSK på bortaplan

25 jul 2020
Sex matcher spelades på söndagen. Umeå, Norrby, Trelleborg, Akropolis och Jönköpings Södra tar söndag med tre nya poäng i bagaget.

Sen kvittering för ÖIS

24 jul 2020
Örgryte tog poäng av Degerfors, samtidigt som AFC Eskilstuna slog GAIS på hemmaplan.

Ny hemmaseger för Akropolis

20 jul 2020
Nykomlingen Akropolis är fortsatt obesegrade på hemmaplan. Idag kom lagets andra hemmaseger när Västerås SK besegrades med 2-0.

Halmstad upp i topp efter vändning

19 jul 2020
AFC Eskilstuna tog ledningen, men Halmstads BK kom tillbaka, vann och leder nu Superettan på samma poäng som Degerfors.

Yarsuvat satte säsongens första balja

18 jul 2020
Dalkurd fixade poäng sent, J-Södra vände och vann och Degerfors tog sig upp i topp. En händelserik lördag med Superettan.