Spänningen lever in i slutomgången

Både i toppen och botten är det spännande så det förslår efter dagens resultat.

Jönköpings Södra – Trelleborgs FF 2-1
Se höjdpunkter.

Med häng på en topp två-placering gick J-Södra för en tidig ledning men åkte istället på en kalldusch när gästerna från Trelleborg hittade målet först. Fredrik Liverstam höll sig framme och satte 1-0 för TFF.

Efter en timmes spel kom kvitteringen för hemmalaget. Moustafa Zeidan distanssköt ett vobblande skott och överlistade gästernas målvakt. Åtta minuter senare satte Kevin Rodeblad Lowe 2-1 för hemmalaget efter en hörna.

Degerfors IF – GIF Sundsvall 2-5

Hemmalaget hade en ny matchboll för att säkra avancemang till Allsvenskan. Men det blev ett bakslag i den jakten direkt. Inte ens minuten var spelad när gästernas Jamie Hopcutt satte ledningsmålet. Johan Bertilsson kvitterade efter en halvtimma och resultatet stod sig till paus. Eftersom J-södra då låg under mot TFF var topp två-placeringen säkrad. Men mer skulle hända både i Jönköping och på Behrn Arena i Örebro (där Degerfors spelade idag).

Pichkah gav gätserna ledningen fem minuter in i den andra halvleken och Pontus Engblom följde upp Pichkahs mål och satte 3-1. Engbloms 20:e balja för säsongen.

Johan Bertilsson reducerade direkt och gav spänning till avslutningen, men Oliver Berg satte 4-2 med nio minuter kvar av matchen och Johan Bengtsson fyllde på med 5-2 minuten senare. Samtidigt hade J-Södra vänt mot Trelleborg och nu avgörs det i den sista omgången vem som tar den andra allsvenska platsen bredvid Halmstads BK. Degerfors har fortsatt bäst utgångsläge, men J-Södra visar bäst form.

Halmstads BK – Örgryte IS 1-0

Mikael Bomans fina form håller i sig. Idag avgjorde han med matchens enda mål för HBK. En tung förlust för ÖIS som är i behov av poäng i kampen kring kvalstrecket.

Umeå FC – Västerås SK 0-0

Umeå tog visserligen en poäng och hoppet om att spela i Superettan även nästa säsong lever. Men då krävs seger i sista matchen samtidigt som Dalkurd måste åka på två raka förluster. Umeå ska dessutom plocka igen 16 mål på Dalkurd. Men hoppet lever så länge chansen finns.

GAIS – Akropolis IF 1-1

GAIS plockade en viktig pinne i jakten på nytt kontrakt när Akropolis gästade Gamla Ullevi. Julius Lindberg gav hemmalaget ledningen i den första halvleken innan Marcus Burman kvitterade efter en dryg timma. På tilläggstid hade gästerna ett skott i stolpen, men GAIS höll undan och gör ett miniryck i bottenstriden.

Östers IF – Ljungskile SK 0-1

Ljungskile var redan klara för degradering och Öster jagade J-Södra på kvalplatsen uppåt inför dagens batalj. Men det var det underlagstippade hemmalaget som plockade alla poäng efter Filip Karlins sena segermål.