Tidigt ledningsmål när GAIS besegrade HBK

GAIS tar säsongens tredje seger efter att man bortabesegrat Halmstads BK med 2-1 under tisdagen.

Lagkaptenen Marcus Bergholtz nickade in 1-0 för GAIS på hörna redan i den andra matchminuten i kvällens Superettan-match på Örjans Vall.

20 minuter senare kunde Nikola Asceric utöka till 2-0 då han på pass från Karl Bohm i straffområdet hittade nätmaskorna bakom Malkolm Nilsson i Halmstad-målet.

Rasmus Wiedesheim-Paul gjorde segermålet för HBK i Magnus Haglunds första match som tränare för klubben senast, och det var den unge anfallaren som reducerade ikväll då hans väl avvägda halvvolley gick in vid högra stolpen i den 32:a minuten.

Bara någon minut senare var Wiedesheim-Paul nära att få in en kvittering, men den gången kunde Marko Johansson i GAIS-kassen rädda.

Den andra halvleken var inte alls lika intensiv, och även om HBK skapade ett par farligheter i matchens slutskede kunde Grönsvart hålla undan och resa hem med tre poäng.