Tre blytunga poäng till HIF

För såväl Helsingborg som för ÖIS var det tre blytunga poäng som bärgades hem i kampen för ett förnyat kontrakt. Samtidigt tog Öster en ny trea på bortaplan.

Örgryte IS – Västerås SK 1-0

Mellan nedflyttningshotade ÖIS och redan klara seriesegrarna VSK startade lördagens möte med en jämn halvlek. De riktigt farliga målchanserna uteblev men om det var något av lagen som förde lite mer än det andra så var det fördel VSK. Men innan andra halvleken hade spelats i två minuter var det istället hemmalaget ÖIS och Edi Sylisufaj som hittade målet och tog ledningen. Resten av halvleken jagade VSK en kvittering men ÖIS lyckades hålla undan och räkna in tre blytunga poäng som kan va avgörande i jakten på nytt kontrakt.

Helsingborgs IF – IK Brage 2-0

För hemmalaget Helsingborg stod tre livsviktiga poäng på spel i mötet mot tabellsjuan IK Brage. Inför omgången befann man sig på negativ kvalplats med en poäng upp till säker mark. Pressen såg ut att göra nytta för i första halvlek kunde de rödblå skapa mycket framåt och dessutom få utdelning två gånger om. Efter mål av Cole Alexander och Lucas Lima var halvtidsresulatatet 2-0. Några fler mål än så blev det inte och Helsingborg fick behålla tre tunga poäng hemma i Skåne vilket innebär att man klättrar uppåt i tabellen och lämnar kvalplatsen bakom sig.

Östersunds FK – Östers IF 1-2

I ett snödrabbat Östersund var det gästerna från Småland som tog tag i taktpinnen inledningsvis. Öster, som flåsar Utsikten i nacken efter kvalplatsen uppåt, fick genom Ivan Kricak och Jesper Jonasson Westermark utdelning på två av de fasta situationer som uppstod i första halvlek och gick därmed till halvtidsvila med en tvåmålsledning. I andra halvlek jagade hemmalaget en reducering. Den kom också i den 80:e minuten från Malcolm Stolt, men närmare än så kom man aldrig. Vinsten innebär att Öster nu ligger en poäng bakom Utsikten inför nästa veckas slutomgång.

Örebro SK – Landskrona BoIS 4-0

Efter fyra raka förluster vände Örebro under lördagen på trenden med besked. Mot ett Landskrona som inte kunde hitta sin högsta nivå var det i stället ÖSK som forcerade framåt. Det var Kalle Holmberg som inledde målskyttet med ett ledningsmål i första halvlek. 1-0 stod sig till halvtidsvila men när lagen återvände till planen var det ett fokuserat hemmalag som inte bjöd in de svartvita skåningarn i matchen. I den 60:e minuten klev Samuel Kroon fram och utökade ledningen till 2-0. 3-0 kom från David Seger och det avslutande målet chippades in av ingen mindre än återvändaren Adam Bark.