Tre viktiga poäng för Syrianska efter sent segermål

Ahmar Ahmeds långskott såg länge ut att bli matchens enda mål. En sen kvittering såg sedan ut att förstöra Syrianskas kväll. Men det blev glädje för de rödgula på hemmaplan när Mauricio Albornoz avgjorde precis när klockan tickat upp på 90 minuter.

Gästande Jönköpings Södra var det speldominerande laget under de första 45 minuterna på Fotbollarenan i Södertälje. Men det var Syrianska FC som tog ledningen.

Efter att J-Södra pressat på attackerade hemmalaget i en sällsynt attack efter drygt tio spelade minuter. Ett par meter utanför straffområdet hamnade bollen framför fötterna på Ammar Ahmed som klippte till. Bollen fick bra fart och på väg mot mål styrde den via försvarande ben och ställde Frank Pettersson i J-Södras mål.

Den första halvleken gick annars mestadels i grönt. Jönköpings Södra såg ut som ett starkare lag, men hade förvånansvärt svårt att skapa några målchanser. I paus stod det fortsatt 1-0 till hemmalaget och de flesta förväntade sig nog en ännu större grönvit press i starten på den andra halvleken.

Men istället var det Syrianska som tog tag i taktpinnen och etablerade spel på smålänningarnas planhalva. Frank Pettersson tvingades till en del fina parader och lyckades freda sitt mål från yterliggare påhälsning när hemmalaget tryckte på för mer.

Efter den offensiva inledningen av andra halvlek föll hemmalaget tillbaka och förlitade sig på sitt försvarsspel. J-Södra hade förtvivlat svårt att sätta Dejan Garaca i Syrianskas mål på några stora prov. Men precis när klockan tickat upp på 89 minuter kom läget. Fredric Fendrich nådde Jakob Orlov med en hög boll. Orlov hade ögonen på bollen och på målet och när Fendrichs passning nådde Orlovs sko placerade han elegant in kvitteringen med en volley.

Oavgjort, vars en poäng och delad glädje. Nej då. Minuten efter kvitteringen jobbade Syrianska fram en hörna och en inbytt Mauricio Albornoz kunde göra 2-1 och avgöra till hemmalagets fördel.