Tronet frälste VSK i Mälarderbyt

Västerås SK satte avgörande 2–1 borta mot AFC Eskilstuna i den 91:a minuten. Filip Tronet blev matchvinnare för bortalaget.

AFC Eskilstuna – Västerås SK: 1–2
Västerås SK tog över serieledningen i Superettan inför veckoomgången, och man håller fast vid den inför helgens matcher. Men det satt långt inne i Mälarderbyt. Ibrahim Diabate gav förvisso laget ledningen i den första halvleken, men Marcel Palomino kvitterade på straff i den 55:e minuten. Det skulle dröja till den 91:a minuten innan Filip Tronet frälste gästerna genom att stöta in 2–1 från nära håll.

Skövde AIK – Landskrona BoIS: 4–2
Andra raka segern, andra raka målkalaset på Södermalms IP. Skövde AIK följde upp 5–1 mot Östersunds FK genom att vinna med 4–2 mot Landskrona BoIS. Gustav Broman skickade in 1–0 på straff i den första halvleken, och direkt efter avspark i andra halvlek sprang Isak Bjerkebo in med 2–0 för SAIK. Frederik Ihler reducerade med ett skickligt avslut i den 51:a minuten, men tio minuter senare kunde Hugo Engström lägga in 3–1 i öppet mål efter Darrell Kamdem Tibells svårstoppade förarbete. Tibell dunkade in 4–1 på ett distansskott innan Robin Dzabic tröstmålade för BoIS i slutminuterna, även det ett imponerande distansskott.

Östers IF – Helsingborgs IF: 1–1
Adam Bergmark Wiberg konstsparkade in 1–0 för toppjagande Östers IF hemma mot ett vilt kämpande Helsingborgs IF i den 52:a minuten – och en minut senare stod det 1–1 på tavlan efter att Erik Ring prickat in en kvittering för gästerna. Öster fick avsluta matchen med en man mer på planen efter att HIF:s Adam Hellborg åkt på sitt andra gula kort, men lyckades inte pressa in ett segermål trots flera bra lägen.

Östersunds FK – IK Brage: 2–0
ÖFK åkte på en rejäl smäll borta mot Skövde i den senaste omgången och svarade på bästa sätt: två mål, båda på frisparkar, och en hållen nolla inför hemmafansen. Myroslav Mazur sköt in 1–0 via en Brage-spelare i den 31:a minuten, och med knappt tio minuter kvar av matchen gick Erick Brendons inläggsfrispark hela vägen in i mål.