Trots utvisning – Dalkurd tog poäng i Växjö

En jämn match på Myresjöhus Arena mellan Östers IF och Dalkurd slutade mållös. Men chanser saknades inte för något av lagen.

Öster är topptippade inför årets säsong i Superettan och Dalkurd, som åkte ur Allsvenskan i fjol, kan mycket väl vara ett topplag. Mötet lagen emellan var en spännande och jämn historia. Den första halvleken var lite intetsägande, men i den andra hände det grejer.

Efter 48 minuter fick Dalkurds Elfsborgslån, Christopher McVey, sitt första gula kort. Bara sju minuter senare fick han sitt andra efter att han tacklat sin förra lagkamrat Anton Andreasson. Rött kort och fördel Östers IF.

Tolv minuter senare fick hemmalaget också en gyllene chans att avgöra. Straffspark och en i vanliga fall stensäker Dragan Kapcevic vid bollen. Men ytterligare en gammal Elfsborgsspelare stal showen. Målvakten Andreas Andersson gick rätt och räddade. Efter straffräddningen hade Dalkurd de farligaste lägena att avgöra, men matchen slutade oavgjort på noll.

I dagens andra match gjorde Rasmus Alm två mål för Degerfors IF när man körde över Syrianska FC i Södertälje. Erik Björndahl, förra årets stora målskytt i Degerfors, avslutade målskytt och fastställde slutresultatet till 4-1 för gästerna.