Utsikten vände mot decimerat J-Södra

Utsiktens BK är tillbaka på vinnarspåret i toppen av tabellen efter att ha vänt underläge till seger hemma mot Jönköpings Södra.

Utsiktens BK – Jönköpings Södra: 2–1
Serieledande Utsikten föll med 1–0 borta tabelltvåan Västerås SK i den senaste omgången. På söndagen lyckades man växla tillbaka till vinnarspåret genom att besegra ett tidigt decimerat Jönköpings Södra på Bravida Arena. Arvid Eriksson visades nämligen ut för gästerna i den 25:e minuten, men det var J-Södra som tog ledningen på straff i den 74:e minuten – Robin Book visade kyla från straffpunkten. Bara tre minuter senare var dock Utsikten tillbaka tack vare ett volleymål av specielle målskytten Lucas Hedlund. Ytterligare fyra minuter senare nickade Sebastian Lagerlund in 2–1, och vändningen var fullbordad.

IK Brage – Östers IF: 1–2
Öster gick segrande ur en tät match på Borlänge Energi Arena när man åsamkade Brages andra förlust på hemmaplan den här säsongen. Manasse Kusu skarvade in 1–0 för gästerna på hörna i den 32:a minuten, men bara tre minuter senare kvitterade hemmalaget då Christopher Redenstrand skickade in 1–1 på frispark. Det dröjde sedan till den 94:e minuten innan nästa mål skulle komma. Jesper Westermark satte sitt tionde mål för säsongen i vänsterposition i straffområdet och sköt därmed tre poäng till gästerna.