Varberg vann spännande toppmöte

Varbergs BoIS befäster sin serieledning efter att ha besegrat Norrby IF under lördagseftermiddagen. Även IK Brage Dalkurd FF och Degerfors IF vann medan Östers IF och IF Brommapojkarna spelade 2-2.

Serieledande Varbergs BoIS tog emot topplagskollegan Norrby IF på Påskbergsvallen, och efter en stark uppvisning tog hemmalaget sin tionde trepoängare för säsongen.

Nahom Girmai gav BoIS ledningen redan i den sjätte minuten då han tryckte upp 1-0 i nättaket från snäv vinkel. Perparim Beqaj fintade sig sedan in i straffområdet och tryckte upp 2-0 i närmsta krysset i inledningen av den andra halvleken innan Astrit Seljmani satte 3-0 i friläge.

Två mål av Didric Andersson såg sedan till att Norrby närmade sig i slutet av matchen, men Varberg höll undan och är fortsatt obesegrade efter tolv spelade matcher.

I och med förlusten tappade Norrby sin tredjeplats till IK Brage, som samtidigt gled tillbaka in på vinnarspåret efter 2-0 hemma mot Trelleborgs FF.

I en chansrik match gav Christian Kouakou Brage ledningen hemma på Domnarvsvallen tidigt, innan Pontus Hindrikes utökade till slutresultatet 2-0 i den 47:e minuten. I slutminuterna drog TFF:s Salif Camara Jönsson på sig en utvisning.

Dalkurd FF fortsatte sin fina form genom att bortabesegra IK Frej Täby med 3-1. Precis som Varberg så gick även Dalkurd upp i en 3-0-ledning efter mål av Simon Alexandersson, Frank Arhin och Christopher McVey innan Pedro Ribeiro reducerade på hörna.

Östers IF är fortfarande på jakt efter säsongens första hemmaseger efter att man kryssat hemma mot IF Brommapojkarna under lördagen. Trots två mål av David Johannesson kunde gästerna kvittera två gånger om genom Alexander Nilsson och Gustav Sandberg Magnusson.

degerfors-vsk-2

I dagens sena match fortsatte målen att flöda relativt fritt. Karwan Safaris dunderträff på volley gick via ribban och in till 1-0 för Västerås SK borta mot Degerfors IF i den första halvleken, men det var efter pausvilan som matchen verkligen kom igång.

Efter att suveräne Anton Fagerström i VSK-målet fått utgå med en skada var det inte mycket ersättaren Daniel Svensson kunde göra för att förhindra Rasmus Alms 1-1-kvittering efter en perfekt avvägd genomskärare av Marcus Astvald.

Ravy Tsouka skickade sedan in 2-1 för gästerna i den 78:e minuten på hörna, men kort därefter kunde Erik Björndahl panga in 2-2 på straff. I den 97:e minuten fullbordade sedan Jacob Ortmark vändningen då hans hårda frispark letade sig in fram till 3-2 för Degerfors.