Viktig poäng för GAIS

En chansfattig match på Gamla Ullevi slutade oavgjort när Halmstads BK gästade GAIS. En viktig pinne för GAIS som är indragna i bottenstriden.

Det dröjde 65 minuter innan Halmstads BK skapade en riktigt farlig chans framför Marko Johansson i GAIS mål. Men Johansson lyckades avvärja efter Rasmus Wiedesheim-Pauls avslut.

Fram till dess hade hemmalaget GAIS ocså haft förtvivlat svårt att skapa farligheter framåt. Ganska symptomatiskt för två klubbar som inte kommit upp på den nivån de hoppades på inför säsongen.

Men tre minuter efter att Marko Johansson klarat Wiedesheim-Pauls skott fick GAIS en frispark på offensiv planhalva. En lyra in i straffområdet hamnade till slut framför fötterna på Carl Nyström. Han klippte till på ett tillslag och gav de grönsvarta ledningen framför en överlycklig hemmapublik.

Men Wiedesheim-Paul skulle få en ny chans att hitta målet. Med en kvart kvar av matchen löpte han in i straffomrpdet, plockade ner en långboll på bröstet och avslutade direkt. Johansson räddade, men returen nådde anfallarens panna och bollen låg till slut i GAIS-målet. Rasmus Wiedesheim-Paul hade därmed gjort sitt tolfte mål för säsongen.

Mikael Boman hade en fin nickchans i slutminuterna men matchen slutade 1-1. Vars en poäng och den är nog GAIS, trots att man tog ledningen, mest nöjda med.