Viktig poäng för GAIS

13 september, 2019 kl 20:51 En chansfattig match på Gamla Ullevi slutade oavgjort när Halmstads BK gästade GAIS. En viktig pinne för GAIS som är indragna i bottenstriden.

Det dröjde 65 minuter innan Halmstads BK skapade en riktigt farlig chans framför Marko Johansson i GAIS mål. Men Johansson lyckades avvärja efter Rasmus Wiedesheim-Pauls avslut.

Fram till dess hade hemmalaget GAIS ocså haft förtvivlat svårt att skapa farligheter framåt. Ganska symptomatiskt för två klubbar som inte kommit upp på den nivån de hoppades på inför säsongen.

Men tre minuter efter att Marko Johansson klarat Wiedesheim-Pauls skott fick GAIS en frispark på offensiv planhalva. En lyra in i straffområdet hamnade till slut framför fötterna på Carl Nyström. Han klippte till på ett tillslag och gav de grönsvarta ledningen framför en överlycklig hemmapublik.

Men Wiedesheim-Paul skulle få en ny chans att hitta målet. Med en kvart kvar av matchen löpte han in i straffomrpdet, plockade ner en långboll på bröstet och avslutade direkt. Johansson räddade, men returen nådde anfallarens panna och bollen låg till slut i GAIS-målet. Rasmus Wiedesheim-Paul hade därmed gjort sitt tolfte mål för säsongen.

Mikael Boman hade en fin nickchans i slutminuterna men matchen slutade 1-1. Vars en poäng och den är nog GAIS, trots att man tog ledningen, mest nöjda med.

FOTO: Bildbyrån

Dalkurd lånar in Arian Kabashi

14 dec 2019
Den 22-åriga anfallaren Arian Kabashi har lånats ut från IF Elfsborg till Dalkurd. Lånet gäller över hela nästa säsong.

Uppflyttade Umeå förlänger med lagkaptenen

12 dec 2019
Umeå FC är nya i Superettan 2020. Under torsdagen meddelade klubben att lagkaptenen Aurelien Norest förlängt sitt kontrakt med klubben. – Jag ser stor potential i framtiden, säger 27-åringen.

Öster värvar Ahmed: "Central mittfältsmotor"

10 dec 2019
Östers IF förstärker mittfältet med Ammar Ahmed, senast i Syrianska FC. – En central mittfältsmotor som kan hjälpa oss att utveckla vårt passningsspel, säger Östers nye tränare Denis Velic.

Lantz tar över uppflyttade Mjällby

10 dec 2019
Superettan-segraren Mjällby AIF har gjort klart med Marcus Lantz som ny tränare på ett "1 + 1-kontrakt". – Han har han en lokal anknytning och vet vad Mjällby AIF står för, kommenterar klubbchefen Fredrik Danielsson.

Keith Millen ny tränare i Örgryte

9 dec 2019
Örgryte IS presenterade engelsmannen Keith Millen som ny tränare för laget under måndagen.

VSK förlänger med Safari

6 dec 2019
Västerås SK och Karwan Safari är överens om en kontraktsförlängning. – Det känns jättebra att få fortsätta vara med på resan vi påbörjat, säger anfallaren.

Jesper Westermark förlänger med nykomlingen LSK

5 dec 2019
Ljungskile SK, som är nya i Superettan 2020, har förlängt kontraktet med nyckelspelaren Jesper Westermark. – Roligt och spännande att fortsätta den resan vi påbörjade förra året, kommenterar "JW".

Målvakt klar för GAIS

4 dec 2019
GAIS fortsätter bygga om i spelartruppen inför nästa säsong. Senast i raden av spelare att skriva på för klubben är Mathias Karlsson, 24-årig målvakt, från Örebro SK.

Öster värvar Petrovic: "Längtar tills det drar igång"

2 dec 2019
Östers IF har gjort klart med offensive mittfältaren Petar Petrovic inför den kommande säsongen. – En dokumenterad poängspelare på denna nivå, konstaterar nye tränaren Denis Velic.

Mjällby och Milojevic går skilda vägar

1 dec 2019
Seriesegraren Mjällby AIF bryter kontraktet med huvudtränaren Milos Milojevic då de inte kunnat komma överens om en förlängning. "Arbetet med att hitta hans ersättare startar omgående", meddelar Mjällbys styrelse.

Sportchefen lämnar Jönköpings Södra

30 nov 2019
I samförstånd har årets tabellfyra Jönköpings Södra och sportchefen Andreas Jankevics beslutat sig för att gå skilda vägar.

Ljung tillbaka i Halmstads BK

30 nov 2019
Viktor Ljung lämnade Halmstad för Helsingborg 2016. Efter en allvarlig knäskada och en tid i IFK Värnamo återvänder försvararen till HBK och Örjans Vall.