Viktig poäng för GAIS

13 september, 2019 kl 20:51 En chansfattig match på Gamla Ullevi slutade oavgjort när Halmstads BK gästade GAIS. En viktig pinne för GAIS som är indragna i bottenstriden.

Det dröjde 65 minuter innan Halmstads BK skapade en riktigt farlig chans framför Marko Johansson i GAIS mål. Men Johansson lyckades avvärja efter Rasmus Wiedesheim-Pauls avslut.

Fram till dess hade hemmalaget GAIS ocså haft förtvivlat svårt att skapa farligheter framåt. Ganska symptomatiskt för två klubbar som inte kommit upp på den nivån de hoppades på inför säsongen.

Men tre minuter efter att Marko Johansson klarat Wiedesheim-Pauls skott fick GAIS en frispark på offensiv planhalva. En lyra in i straffområdet hamnade till slut framför fötterna på Carl Nyström. Han klippte till på ett tillslag och gav de grönsvarta ledningen framför en överlycklig hemmapublik.

Men Wiedesheim-Paul skulle få en ny chans att hitta målet. Med en kvart kvar av matchen löpte han in i straffomrpdet, plockade ner en långboll på bröstet och avslutade direkt. Johansson räddade, men returen nådde anfallarens panna och bollen låg till slut i GAIS-målet. Rasmus Wiedesheim-Paul hade därmed gjort sitt tolfte mål för säsongen.

Mikael Boman hade en fin nickchans i slutminuterna men matchen slutade 1-1. Vars en poäng och den är nog GAIS, trots att man tog ledningen, mest nöjda med.

FOTO: Bildbyrån

Kandidaterna till Månadens spelare i juli

5 aug 2020
En spelare är finalist för andra gången på raken. Övriga tillhör klubben som klivit upp i serieledning under den senaste månaden. Här är juli månads kandidater till utmärkelsen Månadens spelare i Superettan.

Carlén: "Vi har verkligen träffat rätt"

4 aug 2020
Ifjol slängde Degerfors IF in Adam Carlén i Superettans hetluft för första gången, och succén var omedelbar. Men med det har också de egna kraven och förväntningarna ökat. – Jag har ju känt att jag måste visa att det inte var någon engångsgrej utan att jag håller på den här nivån hela tiden, säger mittfältaren.

Bortaseger för Dalkurd mot Umeå

3 aug 2020
Kerfala Cissoko och Patriot Sejdiu gjorde målen för Dalkurd FF när man bortabesegrade Umeå FC med 2–1. Kvällen slutade även med hemmavinster för IK Brage och Örgryte IS.

J Södra vann i Borås

2 aug 2020
Hemmalaget Norrby tog ledningen, men Jönköpings Södra kom tillbaka och vann till slut med 2-1. I dagens andra match kryssade Akropolis och GAIS.

Degerfors fortsätter vinna

1 aug 2020
Toppmötet i Sundsvall mellan hemmalaget GIF Sundsvall och gästande Degerfors slutade med storseger för gästerna. I dagens andra två matcher delade lagen på poängen.

Kryss efter sena kvitteringar

30 jul 2020
Båda kvällens matcher slutade oavgjort. I båda bataljerna kvitterades det i matchens slutminuter.

Nya segrar för Halmstad och Degerfors

29 jul 2020
Degerfors IF och Halmstads BK tog tre nya poäng och fortsätter sin fina start på säsongen.

Norrby slog VSK på bortaplan

25 jul 2020
Sex matcher spelades på söndagen. Umeå, Norrby, Trelleborg, Akropolis och Jönköpings Södra tar söndag med tre nya poäng i bagaget.

Sen kvittering för ÖIS

24 jul 2020
Örgryte tog poäng av Degerfors, samtidigt som AFC Eskilstuna slog GAIS på hemmaplan.

Ny hemmaseger för Akropolis

20 jul 2020
Nykomlingen Akropolis är fortsatt obesegrade på hemmaplan. Idag kom lagets andra hemmaseger när Västerås SK besegrades med 2-0.

Halmstad upp i topp efter vändning

19 jul 2020
AFC Eskilstuna tog ledningen, men Halmstads BK kom tillbaka, vann och leder nu Superettan på samma poäng som Degerfors.

Yarsuvat satte säsongens första balja

18 jul 2020
Dalkurd fixade poäng sent, J-Södra vände och vann och Degerfors tog sig upp i topp. En händelserik lördag med Superettan.