Viktig seger för Brage i Örebro

Brage tog tre poäng som gör att man hakar på i toppen. Lördagen bjöd annars på tre oavgjorda matcher, ett sent HBK-avgörande och en svängig match i Borås som slutade i TFF-seger.

Norrby IF – Trelleborgs FF 2-3
På Arenan i Borås inledde gästerna starkast och tog ledningen i den första halvleken genom ett självmål. När Henry Offia sedan satte tvåan i starten på den andra såg det ut som att skåningarna skulle ta med sig alla poäng hem. Då klev Viktor Bergh in i handlingen. Först ordnade han en straff som Anton Wede tryckte i nät och bara minuter senare dribblade han sig fram på vänsterkanten och slog in bollen i mitten. Där mötte Nicklas Savolainen och kvitterade med pannan.

Men det sista ordet var inte sagt och långt in på tilläggstid avgjorde gästernas Simon Amin och fixade tre skånska TFF-pinnar.

Östersunds FK – Jönköpings Södra 1-1
ÖFK kom till hemmamötet med J Södra med fem raka matcher utan seger i bagaget. Därför var det nog extra skönt när Erick Brandon satte lagets ledningsmål när en kvart återstod. Att gästerna dessutom spelade med en man mindre sedan Al Asbahis utvisning i den första halvleken minskade inte chanserna för ÖFK. Men det skulle bara bli en poäng för hemmalaget idag. Kristian Novak visades ut med sju minuter kvar och Edin Hamidovic kvitterade på den efterföljande straffsparken.

Skövde AIK – BP 1-1
På Södermalms IP möttes tcå nykomlingar och det var hemmalaget som tog ledningen. Mikael Mörk satte sitt tredje mål redan i den elfte minuten, men ledningen skulle bara stå sig en kvart. Då kvitterade BP genom Oscar Pettersson. Anfallaren satte sitt åttonde i Superettan i år och lagen delade på poängen.

Örebro SK – IK Brage 1-3
Efter tre raka matcher utan seger har Brages försprång mot jagande lag i toppen minskat. Därför var nog den starka segern i Örebro efterlängtad. Andre Reinholdsson gav gästerna ledningen redan i den femte minuten innan Niklas Söderberg ökade på strax innan halvtimman var spelad.

ÖSK reducerade med drygt 20 minuter kvar och skapade spänning i matchen. Men de tre poängen skulle hamna hos gästerna och fem minuter in på tilläggstid fastställde Jonathan Tamimi slutresultatet till 3-1.

AFC Eskilstuna – Dalkurd FF 0-0
I en chansrik tillställning på Tunavallen var det nästan konstigt att vi inte fick se några mål. Båda lagens målvakter gjorde fina insatser och lagen delar på poängen.

Halmstads BK – Landskrona BoIS 2-1
Det serieledande hemmalaget tog ledningen när Alexander Johansson löpte sig fri och lyfte in billen över gästernas målvakt strax innan paus. I den andra tog gästerna över och Erik Pärsson kvitterade efter en dryg timme. De sista 30 minuterna skapade BoIS ett par riktigt farliga chanser. Adam Egnell hade två fina avslut från distans, men Malkolm Nilsson Säfqvist hindrade honom från att bli målskytt. Hemmalaget hade också ett par chanser, men det såg ut att bli oavgjort. Efter ett längre uppehåll i den andra halvleken blev tilläggstiden lång och i den 102:a minuten, med matchens absolut sista spark, satte Phil Ofosu-Ayeh 2-1 för HBK som behåller sitt försprång i toppen.