VSK fortsätter att vinna

Västerås SK tog sin sjunde raka trepoängare i Superettan när Skövde AIK bortabesegrades under söndagen.

Skövde AIK – Västerås SK: 0–2
Västerås SK gör fortsatt Utsiktens BK sällskap i tabelltoppen. Under söndagen kom sjunde raka vinsten för VSK när Grönvitt gästade Södermalms IP. Hemmalaget Skövde AIK fick se sig besegrat efter att ha släppt in två långskott. Olle Edlund prickade in 1–0 i bortre hörnet i den 17:e minuten, och Ibrahim Diabaté fastställde slutresultatet med sitt 2–0-mål med en knapp halvtimme kvar att spela.

GAIS – GIF Sundsvall: 3–3
När Richard Friday löpte sig fri och satte 1–0 för GAIS efter en halvtimmes spel lär varken han eller någon annan på Gamla Ullevi trott att det var det första av totalt sex mål som skulle falla i matchen. I inledningen av den andra halvleken kvitterade Marcus Burman med ett iskallt vristavslut för Giffarna, och nu skulle målen rulla i tätare takt.

Tio minuter senare agerade Jesper Carström ångvält då han vann två motlägg och petade in 2–1 för gästerna från nära håll. Inhopparen Alexander Ahl-Holmström kvitterade för GAIS Ytterligare tio minuter senare, i den 74:e minuten, men tre minuter efter det slog Burman till igen då han vek in från vänsterkanten och satte 3–2 lågt i närmsta hörnet. GAIS var dock inte färdiga idag och på stopptid skarvade August Wängberg in 3–3 på en inläggsfrispark, och matchen slutade oavgjort.