VSK knep en pinne borta mot GAIS

GAIS och Västerås SK spelade 1-1 under tisdagen, samtidigt som Dalkurd FF vann med 2-1 borta mot Degerfors IF.

Nykomlingen Västerås SK tog poäng även under sin andra resa till Göteborg under våren. Efter att tidigare ha vunnit med 2-0 borta mot Örgryte IS i slutet av april fick man ikväll 1-1 mot GAIS på Gamla Ullevi.

Hemmalaget tog dock ledningen tidigt i matchen då Nikola Asceric stötte in Arian Kabashis låga inspel i öppet mål. VSK tog sig sedan tillbaka in i matchen genom ett hörnmål av Sean Sabetkar i matchminut 16.

Asceric och Emil Wahlström hade sedan varsin ribbträff för Grönsvart, som dock inte kom närmare än så och matchen slutade 1-1.

På Stora Valla tog Dalkurd FF en tidig ledning borta mot Degerfors IF då Robin Tranberg nickade in 1-0 i den elfte minuten efter en lång frispark.

2-0 kom på ett självmål då ett försök till resning av Degerfors-försvaret istället hamnade i eget mål. Hemmalaget nätade sedan i rätt kasse, men Erik Björndahls reducering kom först i den 90:e minuten, och matchen slutade med Dalkurd-seger.