VSK tog viktig seger mot Syrianska

Jonas Hellgren och Simon Johansson gjorde målen när Västerås SK besegrade Syrianska och tog kliv bort från nedflyttningsstriden.

Nykomlingen Västerås SK har en fin säsong i ryggen och har bara förlorat sex av de 21 matcher man spelat i Superettan. Men för många oavgjorda matcher har gjort att gapet ner till kval- och nedflyttningsplatser inte känts tryggt.

I den första halvleken av bortamötet med Syrianska FC gjorde Jonas Hellgren 1-0 redan efter fyra minuters spel. Det satte tonen för dagens kamp där VSK var det bättre laget. När Simon Johansson gjorde 2-0 med 20 minuter kvar kändes segern klar.

En sen reducering från hemmalaget gjorde att de sista minuterna blev spännande, men till slut kunde VSK fira.

Dagens seger mot Syrianska ger, förutom tre poäng, lite andrum för VSK som i de kommande tre matcherna möter motstånd från den undre halvan av tabellen. Det är tätt i både topp och botten och alla poäng kommer vara viktiga.