Wilhelm Loeper matchhjälte för Helsingborgs IF

I den 89:e minuten satte Wilhelm Loeper dit avgörande 3–2 för Helsingborgs IF i mötet med GIF Sundsvall.

Helsingborgs IF – GIF Sundsvall: 3–2
HIF säkrade under söndagen tre tunga poäng hemma mot GIF Sundsvall. Efter ett mål från vardera håll under den första halvleken kunde Adam Hellborg återta ledningen för hemmalaget under inledningen av den andra halvleken. Gästernas Robert Lundström kunde dock kvittera med mindre än 20 minuter kvar att spela. 2–2 såg sedan matchen ut att sluta – men i den 89:e minuten höll Wilhelm Loeper sig framme och rullade in segermålet.

Trelleborgs FF – AFC Eskilstuna: 2–0
Hemma på Vångavallen var det Trelleborgs FF som tog hand om samtliga poäng från söndagens möte med AFC Eskilstuna. Efter en mållös första halvlek gav Haris Brkic hemmalaget ledningen i mitten av den andra halvleken. Mot slutet kunde Henry Offia fastställa slutresultatet till 2–0.