Zekovic till AFC Eskilstuna

20 december, 2021 kl 12:53 Efter tolv mål i Ettan för Oskarshamns AIK har Sadmir Zekovic skrivit på för AFC Eskilstuna.

Anfallaren Sadmir Zekovic har ett förflutet i italienska Catania dit han flyttade från Malmö 2012. Några A-lagsmatcher för den dåvarande Serie A-klubben blev det dock inte utan Zekovic fick spela Primaverafotboll. 

2014 valde han att flytta till Island. Det blev dock bara ett år i Reykjavik innan han vände hem till Sverige. Sedan dess har han bland annat representerat Kristianstads FK, IFK Malmö, Utsiktens BK och senast Oskarshamns AIK.

I Ettan 2021 gjorde 27-åringen tolv mål på 29 matcher och AFC Eskilstunas tränare, Jawad Al Jebouri, är säker på att man fått in en viktig pusselbit:

– Med Sadmir får vi en vinnarskalle och karaktär som kommer att bidra med det lilla extra som krävs för att vinna matcher. Han tar mycket ansvar och kommer att bli en ledartyp i vår unga trupp. Han vägrar ge sig och visar tydligt med sitt kroppsspråk och hårda arbete ute på plan att han aldrig ger upp.

Zekovic själv är övertygad om att klubben kan uppnå stora saker tillsammans.

– Det klickade direkt när jag pratade med Jawad. Jag har höga ambitioner och det har klubben också. Det är dags för mig att ta nästa steg och det samma gäller för AFC. Allsvenskan ska inte vara någon omöjlighet om vi jobbar hårt tillsammans, säger han till klubbens hemsida.

FOTO: Bildbyrån

Intresset för Allsvenskan och Superettan ökar – hög upplevd trygghet på arenorna

20 maj 2022
I en analys gjord av Upplevelseinstitutet, på uppdrag av Svensk Elitfotboll, står det bland annat klart att intresset för Allsvenskan och Superettan ökat under pandemin och att publiken känner en hög upplev trygghet inne på arenan.

"Fotboll mot Cancer" får SAIK-duons prispengar

20 maj 2022
Varje månad ger elitfotbollens huvudsponsor Unibet 10 000 kronor till vinnarna för Månadens spelare och tränare i Superettan att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb. 2022 års första vinnare, Skövde AIK:s tränare Tobias Linderoth och anfallare Jack Cooper Love, skänker sina pengar till "Fotboll mot Cancer".

HBK tar över serieledningen

19 maj 2022
Halmstads BK:s bortabesegrade Östers IF under torsdagskvällen samtidigt som IK Brage kryssade hemma mot Dalkurd FF. Det innebär att HBK går förbi Brage i toppen av tabellen.

Trelleborg hakar på i toppen

18 maj 2022
TFF tog sin andra raka seger samtidigt som onsdagens tre övriga matcher slutade oavgjort.

Målfest när BoIS och BP kryssade

15 maj 2022
Efter två sena mål fick BP med sig en poäng från mötet med Landskrona BoIS. Senare på eftermiddagen vann Brage igen och leder nu Superettan.

Klar Trelleborg-seger mot VSK

14 maj 2022
Trelleborgs FF och Örebro SK kunde fira hemmasegrar i lördagens tidiga Superettan-matcher.

Dalkurd besegrade decimerat Skövde

13 maj 2022
Dalkurd FF vann nykomlingsmötet med Skövde AIK under fredagskvällen. Slutsiffrorna skrevs till 3–1 efter att gästerna åkt på en utvisning i mitten av den andra halvleken.

Tobias Linderoth är Månadens Tränare i april

13 maj 2022
Nykomlingen Skövde AIK:s succéstart på säsongen 2022 gör att Tobias Linderoth vinner Månadens Tränare i Superettan i april.

Jack Cooper Love vinner Månadens Spelare

13 maj 2022
Jack Cooper Love tar hem Månadens Spelare i Superettan i april. Den inlånaden Skövde AIK-anfallaren har hjälpt laget till en tidig topposition med sina fem mål i april.

Spelschemat fastställt för omgång 14-22

11 maj 2022
Nu är Superettans spelschema för omgång 14-22 fastställt. Resterande omgångar fastställs senare. Samtliga matcher visas på discovery+.

Olsson fyramålsskytt mot J-Södra

10 maj 2022
Linus Olsson gjorde alla fyra mål för Landskrona BoIS i 4–2-segern borta mot Jönköpings Södra.

Tung seger för Halmstad i Skövde

9 maj 2022
Halmstad tog en ny seger och Örebro fick äntligen fira efter två raka förluster.