Degerfors vände tvåmålsunderläge till seger

Erik Björndahl satte två mål för Degerfors IF när man vände 2–0-underläge till 3–2-seger borta mot IK Frej Täby.

IK Frej Täby såg ut att vara på väg mot en efterlängtad seger hemma mot Degerfors IF i söndagens tidiga match, men trots att man gick upp i en 2–0-ledning kunde gästerna resa hem med samtliga poäng.

Pedro Ribeiro gav hemmalaget en drömstart i den åttonde minuten då han placerade in 1-0 med ett långskott. Abdul-Halik Hudu dubblade sedan ledningen med en skicklig volley från straffområdeskanten en dryg kvart senare.

Frej vällde framåt i anfallsvåg efter anfallsvåg under den första halvtimmen, men efter det tog Degerfors över mer och mer. Erik Björndahl reducerade från straffpunkten i den 36:e minuten, och i den andra halvleken var de rödvita gästerna ikapp då Marcus Astvald kvitterade på volley.

I den 82:a minuten kom sedan det matchavgörande 3–2-målet för Degerfors. Axel Lindahl stod för förarbetet när Björndahl på ett tillslag kunde sätta sitt andra mål i matchen och skjuta tre poäng till DIF.