Sen vändning av Mjällby mot Dalkurd

Tre sena mål av Mjällby AIF gjorde att man vände 2–0-underläge till 3–2-seger hemma mot Dalkurd FF. Söndagen bjöd även på segrar för Degerfors IF, Örgryte IS och GAIS.

Mjällby AIF har tagit över förstaplatsen i Superettan de senaste omgångarna. Under söndagseftermiddagen kom en sensationell sen vändning hemma mot Dalkurd FF.

Formstarke Ahmed Awad satte 1–0 i friläge för gästerna efter en dryg timmes spel, och tio minuter senare utökade Kerfala Cissoko då han nickade in bollen vid främre stolpen på en hörna.

När matchuret närmade sig 90 pelade minuter tryckte Bubacarr Jobe in en 2–1-reducering, och i den 92:a minuten var Mjällby ikapp när Jesper Löfgren satte 2–2.

Och så i den 94:e minuten var vändningen fullbordad då sommarvärvningen Charbel Georges placerade in 3–2 från distans.

Örgryte IS ångar på strax bakom toppen med hjälp av en 3–1-vinst borta mot Östers IF. Alexander Bernhardsson bröt sig in i straffområdet och satte 1–0 för gästerna, men direkt i den andra halvleken kvitterade Öster genom Calle Johansson.

Ailton Almeida visade sin klass då han tryckte in 2–1 för ÖIS från distans, och i slutminuterna kunde Gustav Ludwigson sätta spiken i kistan med 3–1.

Under kvällen tog GAIS tre tunga poäng i nedre delen av tabellen då man hemmabesegrade IF Brommapojkarna med 2–0.

August Wängberg var hela hela matchen för hemmalaget, och det var högerspringarens låga inlägg som stöttes i eget mål av en BP-back i den 14:e minuten.

I den andra halvleken kunde Paulo Marcelo utöka ledningen, som sedan stod sig till slutsignalen.

I söndagens tidiga match vann Degerfors IF med 3–2 borta mot IK Frej Täby. Läs mer om den matchen här.