Paulson enda målskytten när Örgryte besegrade Öster

Örgryte IS inkasserade andra raka segern under söndagen efter att Daniel Paulson satt enda målet i mötet med Östers IF.

Efter en lång rad matcher utan vinst har Örgryte IS nu två raka trepoängare och kan återigen blicka mot toppskiktet av tabellen. Under söndagen vann man nämligen med 1-0 mot Östers IF i den 22:a omgången.

Till skillnad från dagens tidiga match, då Norrby IF vände och vann med 3-2 hemma mot IK Frej Täby, bjöd Örgryte – Öster på få klara målchanser, men desto mer välorganiserat försvarsspel.

Gustav Ludwigson hade matchens första farliga skottläge för ÖIS, men när han vek inåt i planen och skruvade ett vänsterskott mot bortre stolpen gick bollen utanför. Åt andra hållet hade Dragan Kapcevic ett bra nickläge i den 26:e minuten, men det avslutet flög över ribban.

Örgryte-kaptenen Daniel Paulson fintade sig förbi sin back och skickade ett vänsterskott strax utanför närmsta krysset i den 60:e minuten, och i den 76:e presenterades gästernas Liridon Silka med ett fritt avslutsläge i straffområde, men ett misslyckat skott kunde enkelt plockas av Stojan Lukic i hemmamålet.

En klass-sekvens från hemmalaget skulle sedan fälla avgörandet i matchen. Ett nätt väggspel mellan Paulson och Diego Montiel i vänstra delen av offensivt straffområde gav den förstnämnde fritt skottläge, och Paulson placerade kyligt in 1-0 i bortre hörnet.

Öster pressade på för en kvittering och fyllde på med mycket folk i offensivt straffområde, men utan att få in en kvittering. Örgrytes tre färska poäng gör att man går om Öster samt Degerfors IF i tabellen och upp på sjätte plats.